Suklaamarenkipiirakka

Arvatkaa mitä?! 
Etsiskelin erästä ohjetta googlen kuvahaun kanssa ja mihin tieni veikään..
Näihin kuviini jotka menetin Vuodatuksen kesäistän ongelmien vuoksi! Itseasiassa löysin todella paljon menetettyjä kuviani, uskomatonta :O

Juuri viime viikolla harmittelin tämänkin piirakan kuvanmenetystä, koska olisin tahtonut sen tänne uuteenkin osoitteeseen. Ja tässä se nyt on. Jihuu! :)  Hieman on kuvanlaatu kärsinyt matkanvarrella mutta tässä kohtaa en välitä siitä.


Suklaamarenkipiirakka

250g Ruisdigestiveä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
75g voisulaa

- Kuumenna uuni 200-asteeseen.
- Murskaa keksit ja lisää kaakaojauhe sekä voisula. Sekoita tasaiseksi.
- Rutista leivinpaperi myttyyn ja sitten suorista se ja levitä irtopohja vuokaan (23cm).
- Levitä keksiseos vuokaan ja paista n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennenkuin siirrät pois vuoasta.

Suklaamarenkipiirakka

2½ dl (400g) Kondensoitua kaakaota
1 tl vaniljaesanssia
2 rkl kaakaojauhetta sihdattuna
2 rkl vehnäjauhoja
3 munaa eroteltuna
50g voita kuutioina
150g sokeria

- Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
- Laita paistettu keksipohja piirasvuokaan.
- Kuumenna kondensoitua kaakaota ja vaniljaesanssia keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä, koko aika sekoittaen, n. 3 minuuttia.
- Lisää seokseen kaakao ja jauhot, sekoita hyvin. 

- Ota kattila levyltä, ja sekoita joukkoon keltuaiset ja voi. Kaada seos suklaakeksipohjalle. Paista 35-40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. (minulla oli 20 minuuttia)
Ota uunista ja jätä toistaiseksi vuokaan. 

- Vatkaa valkuaiset kulhossa kovaksi vaahdoksi, lisää sokeria hiljalleen kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. 
Se ei putoa kulhosta edes ylösalaisin käännettynä!
- Levitä marenki piirakan päälle ja paista uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin. 
Ota uunista ja tarjoa lämpöisenä.


Lapset antoivat piirakan arvosanaksi 9 ja 10. Toisen mielestä oli aika makeaa mutta hyvää, toisen mielestä oli liian hyvää!! :D
Pidin itsekin, mutta kyllä yksi pala riittää viemään makeannälän! 
Ensi kerralla aion tehdä tätä ilman marenkia ja tarjota vaniljajäätelön kera. :)






7 kommenttia:

  1. Olen myös monia kuvia löytänyt omiin postauksiini googlen kautta...vaan sitten on niitäkin joita olen hakenut ja hakenut ja hakenut....vaan ei löydy.... aikaa mene tuhottomasti.

    VastaaPoista
  2. Sitä se kyllä tekee, vie aikaa! Tämänkin löysin ihan sattumalta kun oli hakusanan mukaan tulleen kuvan vieressä.
    Oliko sinun kuvat kanssa tuollaiset vähän sumeammat kuin alkuperäinen?

    VastaaPoista
  3. Ihmeesti netin syövereistä kaikki löytyy... On siinä kuitenkin aika työ hakea kaikki vanhat kuvat.

    Ihan liian hyvältä vaikuttaa piirakka!:) Nyt pitää koittaa välillä taas pysytellä kaukana kaikesta lihottavasta.;)

    VastaaPoista
  4. Olisihan se aika mahdottomuus aivan kaikkia lähteä etsimään. Harmi vain että kuvien laatu on huonompi. Löysin kadonneita ristiäiskoristekuviakin mutta niitä ei voi käyttää kun ovat epäselviä.
    Piirakka oli hyvää, ja erittäin makeaa marengin vuoksi. Se jäätelö voisi olla ensikerralla hyvä.. :)

    VastaaPoista
  5. Kävipä tuuri noiden kuvien suhteen! Olkoonkin vaikka kuinka makeaa tämä - kokeilla pitää ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
  6. Kannattaa kokeilla.
    Minusta tämä oli mielenkiintoinen ohje kun siitäkin kun on tottunut että keksipohja laitetaan jääkaappiin ja tässä se paistetaan. Voisi käyttää johonkin muuhunkin piirakkaan samaa systeemiä :)

    VastaaPoista
  7. Juu, pieniä ja epäselvempiä mitä alkuperäiset...tiedä sitten mistäjohtuu... joihinkin aion haeskella, jos ja kun vuodatus aas pelittää ja sinne jään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...