Barbi-kakku

Sain pyynnön tehdä barbi-aiheisen kakun, ja oma ehdotukseni oli tehdä tämä tälläinen mekko+barbi-toteutus. Voin sanoa että joka hetken kaduin tätä ehdotustani, tämä kakku oli alusta ihan loppuun niin kamala katastrofi, murheenkryyni ja ensimmäistä kertaa kakun vuoksi menetin jopa yöunet ja kärsin kamalasta päänsärystä! 
Olin kyllä kuullut että prinsessat voivat olla hankalia, mutta että näin hankalia.... ;)







Ensimmäinen moka oli jo jokun hankin tälläisen nuken jolla on pitkä, suora tukka. Ei hyvä.. Siinä sitten perjantaina istuin mukavasti toista tuntia olohuoneen sohvalla kampa toisessa kädessä, toisessa kädessä kuminauha ja koitin saada hiukset edes jotenkin ojennukseen. 
Seuraava moka oli kun tein kakun kääretorttupohjista. Tai ehkä se ei ollut se syy miksi kakusta tuli niin pehmeä, vaan se että lisäsin liian vähän liivatteita. "On se ennenkin hyytynyt.." -ei oikein päde, jos pohjana on kääretorttupohja. Paksumpi kakkupohja kun edes hieman imisi kosteutta, ja olisi muutenkin tukemassa kakkua. 
Siinä sentäs en mokannut, että olisin tehnyt liian matalan kakun ja kakku/mekko olisikin barbia vain polviin saakka. Tämäkin vaara oli olemassa mutta onneksi huomasin mittailla kulhoa ja barbia vierekkäin. 
Tosin, koska liivatteita oli liian vähän, kakku painui alaspäin ja olin varma että koko teos on kasassa aamuun mennessä.. 

Ei siinä vielä kaikki, olin laittanut nuken kakkuun kelmukääreissään, ja aloin laittamaan massoja valmiiksi. Kun otin kakkua jääkaapista se nukke oli kuin olikin kaatunut taaksepäin!! Juuri se kauhukuva mikä ihan ekana tuli mieleeni tämän kakun suunnittelussa. Tämä johtui juurikin tuosta liian pehmeästä kakusta..
Voi itku!!

Sain virheen paikkailtua, leikatuilla kakkupalanreunoilla muotoilin yläosan ja törkkäsin varrastikut ladyn takapuolen alle.. Ei auttanut muukaan! Muotoiluvaiheessakaan mikään ei onnistunut, ja olin juuri ottamassa nukkea pois kakusta ja sanoin miehelle joka oli jo ajat sitten huomannut lähteä kauas pois keittiöstä.. että tästä tulee kuule nyt ihan tavallinen kermakakku!! Olisin alkanut jo itkemään jos olisi ollut aikaa sellaisiin.
Muutama tehosana, ja jotain tapahtui ja mekko laskeutui päälle hyvin. No nyt!! 

Vihdoin kakku oli siinä pisteessä, että pääsin viimeistelemään mekkoa ja nukkumaan. Kello oli nimittäin jo ajat sitten mennyt yli puolen yön. Seuraavana päivänä koristelin kakun loppuun kukkasilla ja sydämillä.









Tässä on se helmiäistomu josta useassa postauksessani olen kirjoittaut. Ihana pieni lisä koristeisiin ja kakkuihin, ja on niin riittoisa purkki että ei meinaa loppua ikinä! ;)

Mekon yksityiskohdat tein tälläisellä muotilla joka on ostettu virolaisesta Suhkrukunst-kakkutarvikeliikkeestä.




Kostutin kakun sulaneiden mansikoiden mehulla.



Oma muistilista seuraavaan kertaan:

- hanki barbi jolla on kampaus/hiukset kiinni
- hanki kakkubarbi, --> jalkojen tilalla on vain tikku
- ei kääretorttupohjia
- jos epäilyttää liivatteiden määrä, laita ihmeessä niitä lisää!!
- ei enään seuraavia kertoja! 






Kouluaiheinen täytekakku

7-vuotta täyttäneelle tytölle toivottiin kouluaiheista täytekakkua. Juuri saatu eskarin todistus takataskuun niin mikäs sen osuvampi aihe! Mutta koska kuitenkin vielä ollaan kesälomalla, tahdoin laittaa kakkuun kesäiset fiilikset. =)




Kakussa oli kolme täyteväliä, 1:ssä suklaamousse ja 2:ssa mangomousse. 
Kostutin mangomehulla, pursotukset ovat kuohukermaa. 
Kakku oli 26cm:n vuokaan paistettu 6:n munan kakku. 

Kukat teko-ohjeineen löydät täältä. 






Paljon onnea!




Mansikka-nougatmousse




Mansikkamousse

200g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
4-5dl mansikoita
2 tl vanilliinisokeria
1-2 dl sokeria
6-7 liivatetta + tilkka kiehuvaa vettä
4-6 dl kuohukermaa
1 Maraboun Dubbel Nougat-patukka

- Laita liivatteet kylmään veteen. 
- Survo mansikat. Jätä halutessasi 1-2 dl ja pilko ne.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja mansikkasurvos keskenään. 
- Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan, lisää nauhana seokseen samalla hyvin vispaten. 
- Lisää mansikanpalaset sekä pilkottu nougat. 
- Vaahdota kerma ja lisää varovasti lastalla käännellen seokseen.







Mangomousse

Tein viikonloppuna kaksi kakkua joista toiseen tein suklaamoussetäytteen lisäksi mangomoussen. 
Olin juuri nähnyt Mimmillä tosi herkullisen mango-passionkakun jonka mukaan suurinpiirtein tein tämän, joitakin juttuja piti muuttaa kun ei meidän pikkukaupasta niitä löytynyt.. 




Mangosose
( 2:een kerrokseen, 6 munan kakkuun)

200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
4dl Bonne mangososetta
1-2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4-6 dl kuohukermaa
6 liivatelehteä + tilkka kiehuvaa vettä

- Laita liivatteet kylmään veteen. 
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi
- Sekoita muut ainekset keskenään. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan, kaada nauhana seokseen. 
- Lisää kermavaahto varovasti lastalla käännellen. 

*

Sekoitin tuota Bonnen mangososetta veteen ja kostutin sillä kakun. Sosetta ostin nyt ensimmäistä kertaa ja pidin siitä, nyt tietää ostaa sitä jatkossakin.



Suklaamousse

Tein viikonlopun kakkuihin suklaamousset, ohje on sama kuin ennenkin mutta osa suklaasta on korvattu Fazerin sinisellä. Myönnetään että tekijä tuli muutamaan kertaan maistaneeksi moussea onko se varmasti ok..... ;)




200g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
2 munan keltuaista
1½  Brunbergin tummaa suklaalevyä
100g Fazerin sinistä
4-6 dl kuohukermaa

- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi
- Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit keskenään. 
- Sulata suklaat vesihauteessa. Lisää tuorejuustoseokseen. 
- Lisää kermavaahto varovasti lastalla käännellen.




Sain meidän naapurista kananmunia ja käytin niitä mousseen. Keltuaiset värjäsi tuorejuuston aivan mahtavan väriseksi! :)

Kosmoskukkia

Sain hieman uusia koristeluvälineitä joista yksi oli kosmoskukkien muotti. Pitihän uutta muottia päästä heti testailemaan joten massat esiin ja töihin!

Muotti on virolaisesta Suhkrukunst -kakkutarvikeliikkeestä, ja heillä on myös verkkokauppa. Käykäähän kurkkaamassa, aivan ihania tuotteita. 
En malta odottaa kun kesän aikana pääsen itse paikan päälle hieman hypistelemään!! ;)




Muutaman tunnin sitä tuli äherreltyä näiden parissa ja kukan kukkaa ei syntynyt. Ei sennäköiseksi kuin kuvissa. Niinpä päätin tehdä omalla tyylilläni, taisi syntyäkin ihan uusi kosmoslaji :D


Tarvitset massaa, esimerkiksi kaulinta- tai sokerimassaa tai marsipaania. Itse käytin kahden ensimmäisen sekoitusta, on mukavan tuntuista työstää ja kuivahtaa nopeahkosti. Myös vitivalkoinen väri on plussaa koska massaa värjätään niin sävyt pysyvät puhtaina. Ei välttämättömyys ja tämä on vain oma mielitymykseni.

Laitan tekovaiheita pelkin kuvin, jos on epäselvyyksiä niin kysykää! :)









Pikkukukkaset tein tällä freesiamuotilla joka oli uusi hankinta sekin.














Mantelinen raparperipiirakka



Täällä meilläpäin kun käy lenkillä, ei ikinä voi tietää minkä kanssa palaat kotiin. Milloin on naapurin mummu tienvarressa odottamassa tuoreiden munien kanssa, toinen naapurin mummu taas hemmottelee meidän poikia lapasilla ja villasukilla. On palattu lenkiltä kotiin pistokkaiden kanssa tai marmeladirasian. Myöskään hauki kainalossa kotiintulo ei ole yhtään epätavallista meilläpäin!!

Tällä kertaa ei ollut kainalossa mitään noista, vaan olin saanut valtavan kasan raparperia. Onneksi oli vaunut mukana, ei olisi kainalot riittäneet ;) Halusin leipoa heti piirakkaa, ja koska kaapissani oli mantelijauhetta päätin etsiä ohjeen johon sitä saisin laitettua. Ohjeen löysinkin heti Cake Dream-blogista, kiitos siis sinne!

Näin olin kirjoittanut 07.06.2012 vanhassa Herkkuhovin osoitteessani. Siirrän tämän tänne uuteenkin osoitteeseen talteen koska ohje on älyttömän hyvä, yksi suosikeistani. Suosittelen!



Manteli-raparperipiiras



4 munaa

2 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sulaa voita
1 dl maitoa



Pinnalle:



n.400g raparperipaloja

1 pss Mantelijauhetta
3/4 dl sokeria
3/4 dl sulaa voita
(kanelia)


1.  Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2.  Lisää jauhoseos, rasva ja neste vuorotellen taikinaan.  Vältä turhaa sekoittaista.

3.  Laita taikina piirasvuokaan (halk. 30cm) , lisää raparperipalat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää lusikalla nokareina sinne tänne.

Paista alatasolla 200 / 25 minuuttia


Huom!!
Elämää koivurannassa-blogissa on arvonta käynnissä. Käykäähän osallistumassa! :)


Tomaatti-basilikapiirakka


Suolaiset piirakat ovat ruokaisia ja sopivat hyvin vaikkapa lounaalle, juhlapöytään tai ihan vaikka päiväkahvin kanssa herkuteltavaksi.
Saimme vieraita tässä eräs päivä ja tein tarjottavaksi mm. tätä piirakkaa raikkaan salaatin kera. Tarkoitus oli laittaa myös mozzarellajuustoa mutta jälleen kerran kävi niin että se unohtui sinne kaupan hyllylle! Korvasin mozzarellan kalkkunaleikkeleellä ja maistuvaa tuli myös näin. :)




Perustaikina suolaisille piiraille
( 1 piirasvuoka )

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
125g jääkaappikylmää voita
noin ½dl vettä
½ tl suolaa

- Sekoita jauhot ja leseet keskenään. 
Paloittele voi niiden päälle ja sekoita aineista murumainen taikina. Lisää vesi tai käytä konetta, kunnes taikina alkaa pysyä koossa. 
Ota se jauhotetulle pöydälle, taputtele litteäksi ja laita kelmussa jääkaappin n. 30 minuutiksi.

Jos tahdot taikinasta erityisen rapeaa, sekoita se nopeasti mahdollisimman kylmistä aineista. 

Täyte

Kirsikkatomaatteja
Tuoretta basilikaa
150g kalkkuna tms leikkelettä
100g smetanaa
2 munaa
2 dl maitoa (tai kermaa)
mausteet, pippuria myllystä, ripaus chilijauhetta
juustoraastetta pinnalle

- Sekoita smetana, munat ja maito sekä mausteet kulhossa. 
- Lisää pohjalle silputtu leikkele ja täyte. Viimeisenä puolitetut tomaatit sekä basilikanlehdet. 
Raasta pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.







Nuuskamuikkunen-kermakakku + mangomousse



2-vuotiaalle tytölle toivottiin kakun aiheeksi Nuuskamuikkusta, toteutukseen sain vapaat kädet.
Nuuskamuikkusesta minulle tulee mieleen luonto, ja maanläheiset värit joten niillä lähdin suunnittelemaan. Silta oli heti päivänselvää että se tulisi kakkuun. Kovin olisi haluttanut viedä koriste niin pitkälle että Muikkunen istuisi sillankaiteen päällä, mutta en lähtenyt ottamaan riskejä.. Kakku ei meiltä kovin pitkälle lähtenyt mutta kuljetuksissa on aina omat riskinsä. Niinpä kaveri sai istua jämäkästi kivenpäällä huuliharppua soitellen, samalla ehkä miettien sytyttäisikö jo nuotion... 
Tosin herralla on jo nyt niin paksut posket että olisikohan aika jättää  vähän sitä nuotiomakkaraa  vähemmälle...?

Muikkuseen löysin googlen kuvahaun kautta mallin, jonka tekijänä on ollut kakkutaituri Kakkuhelmen Pia! :) 




15 hlö:n kakku piti sisällään suklaamoussen sekä mangomoussen jonka alle sipaisin vadelmamarmeladia. 


Mangomousse
( 1 väliin )

2 liivatetta
2 dl kermaa
100g ranskankermaa
vanilliinisokeria
sokeria
Piltti mangosose x 2 prk

- Laita liivatteet kylmään veteen. 
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
- Sekoita muut ainekset keskenään. Kiehauta vesitilkka, sulata liivatteet ja lisää nauhana seokseen. 
- Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto, kaada kakkupohjalle.




Paljon onnea, Ilona!  =)


Rippikoriste ja ruusuja


Joko kyllästytte ruusukuviin? Tässä nimittäin vielä yksi "sato". =D
Väri on violetti, mutta kuva vääristää nämä enemmän siniseksi. Koristeiden tilaaja lupasi koittaa jos värisävyt saataisiin heidän kameroillaan oikeaksi kuvaan.. 







Värjäsin massan Wiltonin väreillä, "Sky blue" ja "Rose". 
Ensin pieni määrä tumman violetiksi, jolla sitten värjäsin kolme valkoista massapötköä eri sävyisiksi. 
Massana käytin kaulinta- ja sokerimassaa. 





Terassiruokailua

Hei kaikki! Huh hellettä.. =) Ihanat ilmat ovat olleet, toivottavasti jatkuvat.. 
Lauantaiksi minulla ei ollut yhtään ylppärikakun tekoa ( harmi! ) mutta yhden Nuuskamuikkus-kakun kyllä tein. Siitä kuvia myöhemmin. Toivottavasti lauantai oli kaikille juhlineille ikimuistoinen, ja että kaikki suomen äidit ym.. selviytyivät päivästä helteineen kaikkineen hyvin! Olitte mielessäni, samoin kuin kaikki muutkin leipurit. :D 

Meillä oli myöskin viime viikko vuoden kiireisin, joulun lisäksi. Mutta hengissä selvittiin. Lauantaina joutui jo ottamaan pienet päivänokoset ja kummasti jaksoi taas.. Kokkailin meille ruuaksi spagettia pitkästä aikaa, sekä jauhelihakastiketta jota maustoin Espanjantuliaisina saaduilla mausteilla. Sain niitä ison kasan ja neuvottiin googlettamaan mitä mikin on. En ehtinyt googletella tähän hätään, maistoin kaikki läpi ja valikoin niistä pari jauhelihaa maustamaan. En tiedä mitä olivat mutta ainakin hyvää tuli :D






Jos joku tietää mitä nämä on niin kerro ihmeessä! :)

Syötiin ruoka terassilla kauniin ilman ja koulujen loppumisen myötä. Kyllä oli mukavaa..
Kun istahdettiin pöytään, hyttyset hyökkäsi nälkäisempänä kuin koskaan! Ne hyökkäsi nilkkoihin, niskaan, käsivarsiin.. Muutaman sain noukkia ruokani seasta. Kaksivuotiaamme rakastaa oliiveja, ja minun piripiritäytteiset oliivini huomatessaan noukki ne lautaseltani itselleen. Sain syötäväkseni ehkä kaksi kappaletta. 
Puolivälissä ruokailua pienin jo sai vatsansa täyteen ja alkoi heitellä spagetinpätkiä pitkin terassia. Miten kivannäköistä se voikaan olla!! :D 

Noh mutta, tätä on odotettu koko piiiiitkä talvi, kyllä tästä oikeasti taas osaa nauttiakin. <3 



Jauhelihakastike

1kg paistijauhelihaa
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
2-3 tomaattia
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
+ samalla purkilla mitattuna n. ½-1 prk vettä
mausteet + toraus ketsuppia

- Kuullota sipulikuutioita hetken pannulla, lisää jauheliha. Mausta oman maun mukaan. 
Lisää paseerattu tomaatti, pilkotut tomaatit, silputtu basilika ja valkosipulinkynnet ja paista hetki välillä käännellen. Lisää vesi, suola sekä mausteet oman maun mukaan. (+ ketsuppia)

Tarjoa spagetin kera.



Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...