Kurpitsapiirakkaa ja 6-vuotias blogini

Pääsi blogini syntymäpäivä vilahtamaan ohi, oho. :D 
6 vuotta sitten, sain idean tehdä esikoiselleni kakkuun jotain erikoista. Mielessäni pyöri kerroskakku ja autonrenkaita. Googlasin marsipaanikoriste + auto, ja siitä se alkoi. Eteeni avautui uusi maailma koristeiden ja kakkujen maailmassa. Leivontabloggaajia oli silloin vielä vähän, ja jokikisessä tuli käytyä joka ilta katsomassa ja ihastelemassa heidän taidonnäytteitään. Aiheesta tuli puhetta entisen opiskelukaverini kanssa joka kertoi itsekin pitävänsä blogia. Hänen avullaan tein oman blogini Vuodatukseen ja sydän pamppaillen tein ensimmäisen kirjoitukseni 2.10.2007. Kyllä oli jännittävää, kommentoikohan kukaan? 

Silloin tuli leivottua paljon! Pitihän blogiin saada jotain uutta ja oli aivan ihana kokeilla uusia reseptejä. Blogi hiipui kuitenkin 2008 lopulla kun sairastuin. Jotain tuli välillä postailtua mutta hyvin harvoin. Silloin tällöin kirjauduin sisään lukaistakseni mahdolliset kommentit, oli aivan ihana juuri silloin saada lukijalta kannustavaa palautetta, jokin kaunis tervehdys tai välillä jopa runo! Tiesin, että jonain päivänä vielä palaan takaisin samalla vanhalla innolla bloggailemaan ja leipomaan. Niinä aikoina ystävieni ja perheen tuki oli sanoinkuvaamattoman tärkeää, mutta kyllä blogikin antoi voimaa. Älkää aliarvioiko kommenttien vaikutusta, voit tietämättäsi piristää oikeinkin synkkää päivää ihan vain muutamalla sanasella!

Tänä päivänä kaikki on onneksi hyvin, perhe kasvanut yhdellä pojan viikarilla ja ideoita sekä intoa leipomiseen ja kokkailuun on valtavasti! Viikolla kävimme kuopuksen kanssa naapurin tädillä kyläilemässä ja moikkaamassa kanoja. :) Kotiin viemisiksi saimme kaksi jättikurpitsaa ja munia! Kotiin päästyämme aloin samantien kovertamispuuhiin ja kaivoin vanhan kurpitsareseptini esiin...






Kurpitsapiirakka


Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
100g voita
2 tl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
3 rkl vettä

- Nypi voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Rypistä leivinpaperi ensin ja vuoraa sillä sitten irtopohjavuoka (24cm). Painele taikina vuokaan pohjalle ja reunoille, laita jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.


Täyte:

300g kurpitsaa
2 munaa + 1 keltuainen
1,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia ( 2-3tl jos tykkää kanelisemmasta)
½ tl muskottipähkinää
½ tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä  ( suosittelen tuorettakin)
2 dl kermaa

- Keitä kurpitsa pehmeäksi vesitilkassa, soseuta sen jälkeen sauvasekoittimella. 
- Lisää jäähtyneeseen soseeseen munat, sekä muut aineet. Viimeisenä kerma. 
Kaada vuokaan pohjan päälle. 

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia
tai kunnes pinnalla vähän väriä ja piiras on hyytynyt. 

Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä. Tarjoa kermavaahtonokareen kera.





Ja tosiaan, viime vuoden lopulla muutin tänne Bloggerin puolelle Vuodatuksen kuvakatastrofin ja vallitsevan epätietoisuuden haitatessa bloggaamista. Vuosien kuvat menetetty ja jatkosta ei tietoa.. Pitkään harkitsin siirtoa mutta kun sen tein, päivääkään en ole katunut. Päinvastoin, tämä on antanut minulle paljon! 
Muuton aikana järjestelin omia kolmekymppisiäni ja aina kun aikaa oli ylimääräistä, opiskelin bloggerin käyttöä. Kylläpäs tuntui alku hankalalta mutta onneksi sain suuren avun Maistuis varmaan sullekin-blogista! 
Samaan aikaan Liemessä-blogin Jenni pyysi minua Blogirinkiin mukaan, en oikein alkuun käsittänyt (jälkikäteen ajateltuna) mistä täysin on kyse mutta niin lupaavalta ja hienolta se kuulosti että lähdin innoissani mukaan ilman muuta. Ja mikä porukka siellä onkaan, on suuri kunnia saada olla mukana! 

Samaan syssyyn tapahtui niin paljon kaikkea ihanaa ja hyvää. Toivon tulevasta vuodesta edes puoliksi niin hyvän kuin tämä on ollut. 
Herkkuhovin seitsemäs vuosi. <3 

Kiitos teille, jotka täällä käytte ja jaksatte kommentoida. Olette tärkeitä jokainen. 
Mukavaa syksyä,

Johanna






32 kommenttia:

  1. Oikein paljon onnea 6-vuotiaalle blogille!!
    Mahtavaa että olet jaksanut jatkaa tätä blogin pitoa, ja omalla innostuksella innostanut muitakin leipomaan!
    Oikein hyvää syksyä Herkkuhoviin!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, oikein hyvää syksyä myös sinulle! <3

      Poista
  2. Onnittelut 6-vuotiaalle blogille!:) Ilman kannustavia ja piristäviä kommentteja olisin tuskin itsekään jaksanut blogata viittä vuotta. Toivottavasti leivontainnostuksesi jatkuu ja saamme nauttia ohjeista vielä pitkään! Aurinkoista syksyä Herkkuhoviin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Kyllä kommentit ja palaute on se, millä tätä jaksaa tehdä. Muuten tulee tunne että höpisee itsekseen ja ei se pitemmän päälle innosta :D

      Poista
  3. Onnittelut vielä "lapsen kengissä" taapertavalta keltanokalta! Huima ikä sun blogilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Bloggaillessa aika kuluu huimaa vauhtia, tulet vielä huomaamaan. :D

      Poista
  4. Kuusi vuotta on kohtuullisen pitkä aika. Onnea ja kärsivällisyyttä jatkossakin ;) !

    VastaaPoista
  5. Hurjasti onnea 6-vuotiaalle! Voi kun itsekin yltäisi samaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iituntiltu! Ilman muuta yllät, toivon sitä! <3

      Poista
  6. Onnittelut myös minulta. Ihania reseptejä ja mukavia juttuja on kiva lukea. Mukavia syyspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kokkailija! Mukavia syyspäiviä sinullekin. :)

      Poista
  7. Paljon onnea 6-vuotiaalle blogille! Mukavia bloggailuvuosia toivotaan lisää! On tämä kyllä niin kiva harrastus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Tuntuu että koko aika tästä harrastuksesta innostuu vain lisää, ja ideoita olisi vaikka millä mitalla.
      Millä saisi lisää tunteja vuorokauteen ja päiviä viikkohin? Ihana harrastus jossa on ollut ihana löytää teidät kaikki ihanat ihmiset. :)

      Poista
  8. Onnea! Ja ihana että jaksat pitää blogia meidän muidenkin iloksi.

    VastaaPoista
  9. Oikein paljon onnea <3 Ja lämmin rutistus sinulle! Ihanaa lukea sinun blogiasi ja katsella kauniita kuvia, kiitos!

    VastaaPoista
  10. Onnea 6-vuotiaalle =) Lisää vuosia!!
    Ihana syksyinen piirakka!

    VastaaPoista
  11. Oikein paljon onnea 6-vuotiaalle :) "Puhuit" ihan totta, että pienikin kommentti tekee päivästä paremman. Oikein oikein paljon lisää hyviä bloggailuvuosia :) On tämä niin kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ikinä ei voi tietää mitä ruudun toisella puolella on vastassa, pienen pieni kommentti saattaa ilahduttaa suurestikin.
      Ihanaa jatkoa myös sinulle. :)

      Poista
  12. Hurjan paljon onnea 6-v blogillesi. samoihin aikoihin ollaan näemmä laitettu blogit pystyyn, minä muutamaa kuukautta aiemmin. 6 vuotta on kyllä pitkä aika bloggailun merkeissä ja siihen mahtuu monenmoisia aikoja, niin vilkkaampia postausaikoja kuin niitä hiljaisempiakin. Monelle oli iso muutos siirtyä vuodatuksesta bloggeriin.... minä en silloin jaksanut/viitsinyt/ehtinyt....olevinaan. Nyt olen kyllä ollut ihan tyytyväinen vuodatukseen. Toki ne menetetyt kuvat harmittavat vieläkin suunnattomasti. Toivon sinulle monia ihania bloggailuvuosia jatkossakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi ihanasta kommentistasi! Muistelisin että olit niitä ensimmäisiä joiden blogia aloin lukemaan. Kuviesi menetys harmitti minuakin kovin, sinulla oli niin paljon niitä vielä. Toivottavasti enään ikinä ei vastaavaa tapahdu!
      Monia monia bloggailuvuosia myös sinulle, on tämä kiva harrastus. <3

      Poista
  13. Oikein paljon onnea esikoululaiselle :D

    VastaaPoista
  14. Onnea!:) Äkkiä ne vuodet kuluu. Pitkä aika ollaan jo bloggailtu, ja kaikenlaista siihen aikaan on mahtunut. Vuodatuksen kuvakatastrofi tuntui alkuun bloggauksen lopulta, mutta taisikin loppujen lopuksi olla vain hyvä juttu, kun tuli bloggeriin siirryttyä ja samalla tehtyä vähän uudistusta. Ei sitä alkuaikoina olisi edes uskonut, että joskus tulevaisuudessa on Blogiringin kaltaista toimintaa, ja että siihen vielä mukaankin pääsisi. On tämä aika antoisa harrastus kaikin puolin. Välillä on inspiraatio kateissa ja kauhea aikapula. Välillä taas ideoita on paljon ja postaustahti kova. Ei bloggaamista varmaan enää kuitenkaan osaisi lopettaa. On tähän sen verran kasvanut kiinni.:)

    Kurpitsapiirakka on hyvää. Yksi kurpitsa tuolla odottaa juurikin piirakkaan pääsyä, kunhan vain ehtisin leipomaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen samaa mieltä että alun järkytyksen jälkeen kuvakatastrofi johti vain parempiin asioihin. Olen bloggeriin tosi tyytyväinen. Ei sitä olisi joskus voinut kuvitellakaan mitään Blogirinkejä, luin pyynnön useaan otteeseen silloin ja vieläkään en oikein käsitä että mukana ollaan, ja vielä tuollaisessa huippuporukassa! :)
      Tuttua nuo aikapulat ja inspiraation katoamiset sun muut.. Silloin kun tökkii ja tekemisestä lähtee maku, on pidettävä tauko ja jatkettava kun se on taas mieluista. :)

      Meillä olisi vielä yksi iso kurpitsa odottamassa, mietiskelin juuri mitä siitä tekisin.. Piirakkaa kai sitten taas? :D

      Poista
  15. Paljon Onnea!! Olipas kiva lukea enemmänkin tarinaa,blogin vaiheista,kaikkea en edes tiennyt ja upeaa,että jaksat edelleen jatkaa,vaikka kaikenlaista on sattunut.Kyllä vaan vierailijoiden kommentit ja toisten bloggareiden kannustus,jopa ystävyys on se voimavara joka saa jatkamaan vuodesta toiseen(lopetus on ollut lähellä,mutta aina joku pieni juttu on saanut sen perumaan)...blogisi on vielä pyydetty mukaan blogirinkiinkin,sellainen on varmasti ihana kannustin!! Hienoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana! Elämä on välillä vähän epäreilu ja arvaamaton, mutta siinä on juuri se syy miksi tästä pitää osata nauttia ja arvostaa niitä pieniäkin asioita. :)
      Blogin lopetus on ollut minullakin muutamaan kertaan ihan lähellä, silloin on pieni tauko ollut paikallaan. Ja kas, takaisin tullessa onkin paljon ideoita ja se ilo tehdä jälleen tätä harrastusta. Toisten bloggaajien ja lukijoiden kannustava palaute on tämän homman voimavara, ilman sitä tämä ei olisi mitään.
      Ihanaa loppusyksyä sinullekin, Vilijaana!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...