Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täytteitä: valkosuklaamoussen sekä mustikkakiisselin. 
Pohjaksi olin ajatellut keksipohjaa, mutta koska en löytänyt siihen hätään kaupasta mieluisia gluteenittomia keksejä leipasin pohjan itse. Tein sen tummaan kaakaoon ja lisäsin lisäksi vielä suklaanpaloja. Toimi oikein hyvin, hyvä että niitä keksejä ei kaupasta löytynyt!

En ollut ajatellut kakkua blogiin laittaa mutta koska ohjetta alettiin pyytämään somen puolella niin tässäpä ohjekin. :)



Mustikka-valkosuklaakakku
(gluteeniton)

Pohja:

3 kananmunaa
1.25 dl sokeria
0.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0.5 dl perunajauhoja
0.75 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl leivinjauhetta
6 palaa tummaa brunbergin suklaata

Kostutus: vesi-kahviseos (puolet ja puolet) + ripaus vaniljasokeria

- Voitele ja jauhota kakkupohja, (26cm) .
Vaahdota muna ja sokeri vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenäänja lisää siivilän läpi munasokeri-vaahtoon.
Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja kääntele taikinaan varovasti. 

Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla
Kiertoilmalla 150 asteessa noin 40 minuuttia tai
tasalämmöllä 175 asteessa.

Varmista kypsyys cocktailtikulla. Anna pohjan jäähtyä.
Kostuta varovasti.
Huom! Jos pohja vetäytyy jäähtyessään, voit painella sen takaisin mittoihinsa kostutuksen jälkeen.

*

Valkosuklaamousse:

300g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
390g valkosuklaata
4 dl kermaa
6 liivatelehteä

- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Erota valkuaiset ja keltuaiset kananmunista.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. 

- Sekoita tuorejuusto, sokerit ja keltuaiset tasaiseksi. Lisää sulatettu valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi eri kulhossa puhtailla vatkaimilla.
 - Purista liivatelehdistä vesi pois ja kaada päälle kiehuvaa vettä ruokalusikka kerrallaan. Kaada sula liivateseos juustoseokseen.
Lisää kermavaahto, ja viimeisenä varovasti valkuaisvaahto. 
Kumoa täyte kakkuvuokaan.

Anna hyytyä vähintään 5 tuntia, tai yön yli.
Irroita hyytymisen jälkeen reunavuoka.

*
Mustikkakiisseli:

8 dl jäisiä mustikoita
3/4 dl sokeria
 2 rkl perunajauhoja

-Kuumenna jäisiä mustikoita kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen kunnes kiisseli sakenee ja se pulpahtaa. 
Jäähdytä esimerkiksi kylmässä vesialtaassa.
Lisää kakun päälle vasta kylmänä!

Kommentit

Suositut tekstit