Fantasiapikkuleipä resepti


Olen testaillut aika monia fantasiapikkuleiville soveltuvia reseptejä. Viimeisin käyttämäni resepti on ollut toimiva, mutta en ole ollut 100% tyytyväinen kokonaisuuteen. Maku on ollut ihan ok, muttei täydellinen. Ja mehän tahdotaan täydellisiä pikkuleipiä eikö?

Maanantaina sitten testailin jälleen uutta reseptiä. Löysin @brookiescookiesco:n Instasta hänen suosiman reseptin, ja tämä oli aivan sattumaa että sen edes luin sieltä kommenteista. Yleensä en jää niitä pläräilemään mutta nyt kävi toisin. Ja onneksi niin sillä tämä pikkuleipäresepti oli täydellinen. T.ä.y.d.e.l.l.i.n.e.n. 

Olisin voinut syödä jo pelkän taikinan, mutta onneksi maltoin jättää paistettavaksi astikin ;). Taikina oli helppo käsitellä, kaulita, ottaa muotilla pikkuleipiä ja sopiva paistoaikakin löytyi heti. 
Pikkuleivät eivät kohoa tai leviä, elikäs ovat täydellisiä fantasiapikkuleipiin sillä pinnan on oltava tasainen. Mutta koska nämä oli maultaan jo niin hyvää, tämä on oikein hyvä resepti ihan sellaisenaankin syötäviksi pikkuleiviksi.

 Itse resepti oli hyvin pitkälti samankaltainen kuin aiemmin käyttämäni mutta valmistusvaiheet olivat hitusen erilaiset, siinä näiden taika. Lisäksi tein oman muutoksen reseptiin ja korvasin yhden desin vehnäjauhoja perunajauhoihin ja se kannatti. Pikkuleipien koostumus oli täydellisen suussasulava, mutta ei kuitenkaan mureneva.





Fantasiapikkuleivät
(n. 3 pellillistä)

2 dl pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 iso kananmuna
2 tl mantelilikööriä (tai manteliaromia)
2 tl vanilja-aromia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

- Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi. 
-Lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista kunnes on kaunis vaalea vaahtomainen ja ilmava koostumus. 
- Lisää kananmuna ja makuaromit ja jatka vaahdottamista noin 1-2 minuuttia. 
Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja lisää siivilän läpi desi kerrallaan ja jatka vatkaamista pienellä teholla kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. 

Laita taikina muovikelmun päälle ja taputtele litteäksi paketiksi. 
Anna olla jääkaapissa jähmettymässä 2-4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Kauli jääkaappikylmä taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pikkuleipiä. 
Paista uunin keskitasolla
175-asteessa n. 5-8 minuuttia (uunikohtaista)
tai kiertoilmalla 165 asteessa noin 7 minuuttia.




Voit halutessasi lisätä taikinaan nonparelleja, tuo kivan ja hempeän säväyksen :)






Olen niin onnellinen tästä löytämästäni reseptistä, toivottavasti tästä on iloa myös teillekin. :)






27 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla, näyttää tosi hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, itse pidin näiden mausta että ihanan helposta leivottavuudesta. (kunhan taikina on koko ajan jääkaappikylmää!) :)

      Poista
  2. Ihania, kauniita ja keväisiä! Lisäksi varmasti maukkaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Näköjään jo kevät mielessä kun kukkaset ja perhoset pääsi kekseiksi :) Olivat todella maukkaita!

      Poista
  3. Kiitos, pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, ensimmäinen pellillinen uunista ulos. Toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla kun reseptit pääsee kokeiluun! Olen niin superonnellinen että löysin tämän reseptin ja se oli vielä näin toimiva.
      Kiitos kommentistasi! :)

      Poista
  5. Voiko manteliaromin jättää pois? Kun sitä ei taida nyt löytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos reseptistä
      http://heidinhullutuksia.blogspot.fi/2016/03/2-paasiaispaiva.html

      Puoleen laitoin nonparelleja ja toiseen puoleen en.

      Poista
    2. Kiva kuulla kun resepti on päässyt käyttöön. Olitkin leiponut paljon kaikenlaista ihanaa. :)

      Poista
  6. Olipa vaikea leipoa. Olisiko taikinan pitänyt olla pakastimessa?! Ihmettelen, kun yleensä kaikki onnistuu, niin nyt tuli ihan muodottomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinaa ei tarvitse laittaa pakastimeen mutta jääkaappikylmetys on ihan ehdoton. 2-4 tuntia, tai itse suosin kaikkein eniten taikinan kohmettamista seuraavaan päivään. Kun otat taikinan pois jääkaapista, voit sitä ensin muovailla palloksi ja vasta sitten kaulita, tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen.
      Käytithän varmasti ohjeen mukaisesti jauhoja? Nämä eivät nimittäin leviä yhtään uunissa. Harmi juttu että ei onnistunut mutta ehkä ensi kerralla! :)

      Poista
  7. Paljonko 2dl voita on grammoissa?

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Tänään teen taikinan ja huomenna loput! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivonnaniloa! Täällä kanssa olisi tänään pikkuleivän paistoa :)

      Poista
  9. Kauankohan säilyvät valmiina ja miten olisi paras säilyttää? :) Rippijuhla tarjottavia olisi mukava päästä tekemään ajoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessahan pikkuleivät säilyvät kuukausia, itse leipoisin viikko etukäteen. Säilytys huoneenlämmössä rasiassa.
      Voit leipoa kyllä hyvissä ajoin, se helpottaa juhlien järjestämistä :)

      Poista
  10. Näyttää todellakin täydellisiltä. Testaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen! Hyviä fantasiapipareiksi mutta äärettömän herkullisia ilman mitään kuorrutuksia. :)

      Poista
  11. Mitä vehnäjauhoja käytit? Karkeita? Puolikarkeita? Se on asia, joka vaikuttaa merkityksellisesti onnistumiseen.

    VastaaPoista
  12. Nonparellit hyvä idea! Juuri lastenkutsuille sopivat :) Nämä menee ehdottomasti tehtäviin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...