Pääsiäispikkuleivät




Pääsiäinen on täällä aivan pian joten aihe pääsi pikkuleipiinkin. Kaikenlaiset täytetyt pikkuleivät on herkullisia ja juhlavia, mutta kyllähän näitä makoisia leivonnaisia arkenakin saa mutustella! Olin kerännyt hirmuisen määrän ideoita muistiin pääsiäisen varalle että sitten kun se sieltä tulee niin blogini pursuaa pääsiäisaiheisia pikkuleipiä. Mutta kuinkas (taas) kävikään, sehän on jo ensi viikolla. Silloin juhlimme kuopuksen syntymäpäiviä joten pikkuleipämaraton jäi nyt vähän pieneksi. Synttärikeksit on toki tulossa mutta pääsiäisaiheisia en uskalla lupailla. 

Jos olet samanlainen mattimyöhänen kuin minä, tai et saa tarpeeksi aikaa leipomiseen nämä helpot pupupikkuleivät ovat oikein sopivia pääsiäispöytään. Pikkuleivät voi paistaa etukäteen (viikkojakin etukäteen) ja täyttää vasta ennen tarjoilua tai sitten täytät saman tien. Ne säilyvät kyllä (kunhan pienet sormet niitä ei pääse napsimaan..)



Tein pikkuleipien leipomisessa juuri sen virheen mistä olen lukijoitakin valistanut sormi pystyssä että "antakaa taikinan kylmettyä kunnolla jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään. Älkää käyttäkö puolipehmoista taikinaa." Otin tunnin vanhan taikinan jääkaapista leivottavaksi ja eihän siitä mitään tullut. Ihan hirmuisesti lisäjauhoja ja taikinan kaulimeen kiinnijäämistä. Sen lisäksi että meinasi hermot palaa ensimmäinen pikkuleipäsatsi tosiaan paloi! Unohduin lukemaan sähköpostia kunnes havahduin että mistä tämä popcornin tuoksu tulee? :D


 


Pääsiäispikkuleivät
(n. 25 kpl täytettynä)

2 dl pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 kananmuna
2 tl mantelilikööriä
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
½ tl leivinjauhetta

Väliin: Aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
Tomusokeria koristeluun

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Lisää tomusokeri ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi. 
- Riko kananmuna kulhoon ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää mantelilikööri ja vatkaa keskiteholla tasaiseksi. 
Sekoita kuivat aineet ja sihtaa ne taikinaan. Vatkaa ykkösteholla kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet. 

Levitä pöydälle muovikelmua ja lusikoi taikina sen päälle. Kääri kelmua päälle ja painele taikina litteäksi "levyksi". Anna levätä jääkaapissa 2-4 tuntia tai mielellään yön yli. 

Kauli kylmästä taikinasta levy ja ota muotilla pikkuleipiä. 
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 6-8 minuuttia
kiertoilmalla 160 asteessa noin 5-7 minuuttia

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien päälle marmeladi ja paina toinen pikkuleipä päälle. Sihtaa pinnalle tomusokeria. 












Mikä ihmeen keksipäivä? Lue lisää.

Lisää höpötyksiä:

8 kommenttia:

  1. Satunnainen vierailija16. maaliskuuta 2016 klo 14.25

    Kivan näköisiä. Paljonko 2dl voita on grammoina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen mitannut silmämääräisesti, sanoisin että noin 175-200g olen laittanut. :)

      Poista
    2. Satunnainen vierailija17. maaliskuuta 2016 klo 7.46

      Kiitos tiedosta ;). Taikina kuulostaa niin hyvältä, että on ihan pakko kokeilla. Varsinkin nämä "pääsiäiskeksit" ovat ihanasti toteutettu.

      Poista
    3. Juuh, varsinkin se taikina oli erittäin hyvää ;) Suosittelen kunnon kylmettämistä taikinalle jotta leipominen helpottuu. Jos tuntuu hankalalta siltikin niin jauhoja voi lisätä hieman lisää. :)

      Poista
  2. Ihania keksijä :) ja kauniit kuvat taas kerran!

    VastaaPoista
  3. Voi mistä pikkuleipämuotti, jolla tulee kauneimpia syötäviä medaljonkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen omani ostanut virosta mutta katselin että esimerkiksi Confetista löytyy samannäköisiä ovaalin mallisia muotteja setillinen erikokoisia. Pupumuotteja en ole löytänyt suomenmarkkinoilta valitettavasti.
      Tässä linkki ovaalinmallisiin:

      http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/417-2583

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...