Vaaleat piparkakut



Halusin tehdä meille vielä jouluksi tavallisten piparkakkujen sijaan näitä vaaleita piparkakkuja. Olen lapsesta saakka pitänyt näistä paljon. Nämä ovat suussasulavan herkullisia, ja kun oikein ohueksi malttaa kaulita näistä saa ihanan rapeita!

Tämä on myös erityisen hyvä ohje mausteallergikoille tai muuten vain hajuyliherkkyydestä kärsiville.




Koristelin osan pipareista kultaisella sokerihelmellä. Tein koe-erän joissa paistoin pehmeitä sokerihelmiä, ne sulivat eli eivät sovellu uuniin mentäväksi.


En olisi uskonut taulua kirpparilta ostaessani että julistetta jossain käyttäisin, mutta jotenkin se tuolla kaapissa huuteli että tahtoo piparkakkukuviin :D 
Yhden kerran sitten, mutta sen jälkeen taulu saa uuden tehtävän. Tai tarkemmin, kehykset saa koska niiden vuoksihan tämä on ostettu, esikoiseni tekemälle upealle maalaukselle. 

Nyt jatkamaan jouluvalmisteluita, moikka moi <3 


( ohje on muuten löydetty kirjasta nimeltä Pieni piparkakkukirja. )





2 kommenttia:

  1. Juuri tein tänään vaaleiden pipareiden taikinan jääkaappiin kovettumaan, vaikka aluksi meinasin tänä vuonna jättää kokonaan väliin. Mimmi vinkkasi ohjeen, ja oli kyllä muuten ihan samanlainen kuin tämä ohjeesi, mutta 2 tl vaniljasokeria pipareihin tuli. Hänellä ohje muuten kulki nimellä valkoiset piparit.. Monissa vaaleiden pipareiden ohjeessa kun on hieman kanelia mausteena..:) Kanelia ja sokeria onkin usein tullut lisättyä vielä pipareiden päälle, vaan tänä vuonna jätän kanelit väliin kokonaan.

    VastaaPoista
  2. Mietin myös tuota vaniljasokerin laittoa näihin mutta muutin sitten mieltäni koska teen usein Fantasiapikkuleipiä ja niihin tulee sitten se vaniljasokeri. Kaneliakin mietin mutta sitä on nyt ollut melkein joka leivonnaisessa että ihan kivaa vaihtelua pysytellä vaihteeksi ihan alkuperäisessä ohjeessa :D
    Tosi hyviä nämä ovat, varsinkin ohueksi kaulittuina. Tuossa Pieni piparkakkukirjassa on paljon ihania ohjeita mutta ei yhdelle joululle millään viitsi tehdä jokaista ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...