torstai 13. joulukuuta 2012

Täytetyt leivät

Löysin joskus ihanan leipäohjeen Kaarina Roinisen kirjasta, sitä muistellen nämä olen tehnyt. Täyte on suoraan kirjasta ja sämpyläohje omasta vihkostani. 

Ovat mitä mainioimpia vierasvaroja pakastimessa, ottaa mukaan evääksi tai mutustella muuten vain kahvin kanssa. 


Leipätaikina

5dl maitoa
25g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
10-11dl jauhoja
3/4dl öljyä

Valmista taikina, kohota hyvin. Leivo pitkulaisiksi sämpylöiksi ja kohota vielä pellillä.

Täyte

n. 150-200g kalkkunasuikaleita
paprikaa pilkottuna
 1.5dl mustaleima emmentalraastetta
 ½ prk Cream Bonjourin Cuisin, ( Pippuri)
 chilijauhe, pippurirouhetta myllystä, 
munan valkuainen

Laita kohotetuille leiville kolo keskelle, levitä täyte siihen ja halutessasi juustoraastetta päälle. 
Voitele munan keltuaisella reunat. Paista keskitasolla 200 asteessa kunnes kauniin värisiä.




5 kommenttia:

  1. Minäkin olen tehnyt näitä sekä kinkku- että jauhelijhaversioina. Tykätään paljon...tosin täytteen sävellän useinkin mitä sattuu olemaan-periaatteella. Mutta alun alkaen samasta kirjata otettuna. Kylmänä retkieväänä kesällä useinkin oli mukana tällaisia. Maksapihvit ovat hyviä ihan ilman kermaakin...sisäelin kategoriassa multakin löytyy ne pari erilaista ohjetta.

    VastaaPoista
  2. Nappaanpa ohjeen talteen, näyttävät niin hyviltä :)

    VastaaPoista
  3. Mimmi M, tänään blogivieraillulla muistinkin nämä leivät ja että ollaanhan me näistä keskusteltukin joskus :) (tämän kuva on siirrelty vanhasta osoitt.) Noita sinun jauhisversioita pitää vielä tehdä, varmasti hyvää.
    Joulun jälkeen rohkaistun ja kokeilen maksapihvejä, päätin näin ;)

    Anu, ollos hyvä :)

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköistä! Pitääpä kokeilla itsekin :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Onsku. Kokeile ihmeessä, ovat herkullisia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)