Suklaakakku

Esikoiseni 9-juhlissa oli 2 täytekakkua joista toinen oli tämä suklaakakku. Löysin ohjeen pohjaan ja appelsiini-suklaamousseen (jota muuttelin pikkiriikkisen) Marsipaanipossun blogista, kiitoksia sinne! :)
Olen yleensä leiponut suklaakakkuun sacherkakkupohjan, mutta päätin nyt testailla uusia reseptejä. 

Pohja oli hyvänmakuinen, helppokin kun kaikki sekoitettiin vain keskenään ja sopi oikein hyvin runsaan suklaamoussen kanssa yhteen. Koska kakkuun tuli vielä päälle suklaakermaa, olisi suklainen pohja ollut jo hieman liian raskas. Näin kaikki oli oikein hyvä. Tulen tekemään ohjeella toistekin aivan varmasti. 






Suklaakakku
( 18 -20 cm vuoka )

4.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1.5 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa

2 munaa
1 dl kermaviiliä
3/4 rkl vaniljasokeria
125g voita
1 dl öljyä
2 dl kylmää vettä

- Yhdistä kuivat aineet, sekoita muna ja kemaviili keskenään. 
Sekoita voi, öljy ja vesi keskenään ja yhdistä seokset, sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Paista 175-asteessa n. 50 minuuttia
uunin alatasolla.



Appelsiini-suklaamousse
1. täyte

150g maustamatonta tuorejuustoa
½ rasiaa appelsiinimarmeladia
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 keltuainen
1.5 dl kermaa
100g tummaa suklaata
50g fazerin sinistä

- Vaahdota kerma. Sulata suklaat. 
- Sekoita keskenään tuorejuusto, siivilän läpi paineltu appelsiinimarmeladi, sokerit ja keltuainen. Lisää suklaa ja vaahdotettu kerma. 


Vaniljatäyte
2. täyte

2 dl turkkilaista jogurttia
2-3 dl kermavaahtoa
 1 tl vaniljasokeria
4-5 rkl hienoasokeria

- Sekoita kaikki keskenään. 

Kostutus

Vaniljamaito


Kuorrutus

100g tummaa suklaata
50 g Fazerin sinistä
2-3 kermavaahtoa

- Sulata suklaat. Anna jäähtyä hieman, ja lisää kermavaahto ensin muutama ruokalusikallinen ja sekoituksen jälkeen varoen loput. 


Paista kakkupohja jo edellisenä päivänä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita kelmua vuokaan jossa paistoit pohjan, kokoa kakku sinne. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Kuorruta kakku suklaakermalla. 









2 kommenttia:

  1. Tämä on varmasti taivaallista, nami! Ihanalta näyttää ja tarpeeksi suklaiselta.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tämä oli! Pohja oli hyvä valinta kakkuun, ei ollut liian makea kokoonpano. Tässä jo mietin koska olisi taas hyvä syy leipoa tätä uudelleen.. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...