Duudson-kakku

(siirretty vanhasta osoitteestani)


Täytyy sanoa että tässä kakussa meni kaikki maut täysin nappiin, +100%!

Kakku on poikani 8-vuotisjuhliin, ja täysin hänen toiveidensa mukaan toteutettu. Noh, hieman toppuuttelin kun toivottiin kaksikerroksista, suklaapohjaista kakkua suklaamoussella sekä suklaakuorrutuksella.. 
Koristeisiin toivottiin tietenkin Duudson-aihe, dynamiittipötköineen. Jarppi "peukku" pystyssä toivottiin myös kakun reunaan istumaan mutta siihen ei äitin taidot eikä aikakaan olisi riittäneet ;)

Päädyttiin vaaleaan sokerikakkupohjaan, ja täytteissä suklaa- ja vaniljamousset. Vaniljamousse onnistui kuin unelma, oli ihanan pehmeää, kuin suklaapusuissa se ihana täyte. (vaan ei yhtä makeaa!) Daim-rakeet olivat myös yksi toivomus ja ne sopi aivan täydellisesti tähän. Makeahko täyte ja hieman suolainen rae toimi loistavasti yhdessä suklaakuorrutteen kera!

Suklaamousse:

150g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1 prk Cream Fraichea
1 prk tuorejuustoa
kuohukermaa, 6-7dl
sokeria, vanilliinisokeria

Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata suklaat vesihauteessa, lisää tuorejuusto, Cream Fraiche sekä sokerit. Lisää kermavaahto parissa erässä löysästi sekoitellen. Tarkasta maku, lisää sokeria, vanilliinisokeria tarvittaessa.

Vaniljamousse:

1 prk Vaniljarahkaa (Rainbow)
250 g Maitorahkaa
1 prk Cream Fraiche
½ - 1 prk tuorejuustoa (maun mukaan!)
6-7 dl kuohukermaa
Vanilliinisokeria, sokeria, vaniljasokeria
5-6 liivatelehteä

- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
Sekoita rahkat, cream fraiche sekä tuorejuustot sekaisin, lisää sokerit. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan, lisää seokseen.
- Lisää lopuksi kermavaahto parissa erässä, tarkasta maku. Lisää tarvittaessa sokeria, vanilliinisokeria..

Kostutus:

2.5 dl maitoa
2.5 dl vettä
1 rkl vanilliinisokeria

Suklaakuorrutus:

1 dl kermaa
200 g suklaata
2 tl voita

- Laita kattilaan, sulata suklaa ja kerma. Lämmitä kunnes näyttää suklaakastikkeelta ja suklaa on täysin sulanut. Lisää voi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...