Lantturanskalaiset, lanttikset


Lantturanskalaiset ovat mainio vaihtoehto perunalle. Teen niitä aina silloin tällöin, etenkin kesäisin grilliruokien lisukkeeksi. Tämä kuva onkin viime kesän ajoilta, silloin syötiin lanttisten lisäksi kanapihviä sekä salaattia kera valkosipulisen kastikkeen.

Lantturanskalaiset:

1-2 lanttua
voita
suolaa, pippuria, 
( vinkki: kokeile maustaa cayennejauheella!)

- Kuori ja pilko lantut tikuiksi. Esikeittele lähes pehmeiksi. (tai höyrytä)
- Kuumenna paistinpannu, lisää reipas pala voita sekä valutetut lantut. 
Paista kunnes kypsiä ja pinnalla on kaunis väri. 
Mausta.



4 kommenttia:

  1. Herkkuannos!:) Lantusta saa oikein mainioita lisukkeita. Täytyy kokeilla tällaisia lanttiksiakin, kun kellari on lanttuja täynnä.:) Cayenne on yksi suosikkimausteistani. Usein tulee juuri juureksiin sitä ripauteltua.:)

    VastaaPoista
  2. Niin saa, monesti sen unohtaa vain jouluruuaksi mutta hyvää on lisukkeenakin! Joskus kokeilin tuota cayennea lantussa, kuulosti aluksi epäillyttävälle yhdistää nuo kaksi vahvaa makua mutta nehän toimii mainiosti yhdessä :)

    VastaaPoista
  3. nam,varmasti herkullisia...itse olen tehnyt bataattiranskiksia ja tykättiin =)

    VastaaPoista
  4. Hyvä idea Vilijaana, ensi kerralla teenkin bataatista :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...