Nyt on tulossa pakastimeen kaikenlaisia joulujuttuja joten oli käytävä sen sisältöä läpi ja samalla myös sulattaa se.
Puolukoita oli aika paljon ja eilen keittelin jouluksi puolukkahyytelöä. Meillä tulee joulupöytään myös hirvikäristystä ja sen kanssahan tämä sopii täydellisesti! Myös viinimarjahyytelö käy riistaruokien kanssa, oma suosikkini on se sellainen makeampi hyytelö, nam!
Ohje onkin viinimarjahyytelön mutta vaihdoin vain marjaksi siis puolukan.
1 litra keitettyä mehua
( =1kg marjoja ja 3-4 dl vettä)
800g - 1000g hillosokeria (tai taloussokeria)
- Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Sekoita vain sen verran että sokeri liukenee.
Kuumenna hitaasti kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta.
Keittoaika:
Hillosokerilla n.10 minuuttia
Taloussokerilla n. 20 minuuttia
Tee hyytelökoe --> lisää lusikallinen lautaselle ja pistä jääkaappiin. Jos se ei ole hetken päästä hyytynyt, keitä vielä hetki ja tee testi uudelleen.
Mustikkahyytelön ohjeeseen pääset tästä linkistä.
Ihan perimmäinen syy pakastimen sulatukseen ja tämänkin valmistamiseen oli se että meidän toinen pakastimista oli sisältä sellainen kiva jäälautta! Kiitos tästä kuuluu meidän omatoimiselle perheen pienimmälle joka kätevästi oli käynyt eräs kerta painamassa sulatuksen päälle... ;)
jotain hyytelöä olisi kiva kokeilla,on jäänyt ajatuksen asteelle aina ;)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tämä kun on vielä kovin helppoa ja nopeaakin! Minä vielä pakastan nämä rasioissaan niin jää purkkien kuumentamisen "vaivakin" :)
VastaaPoista