Valkosuklaiset kookoskupit


Kookos taitaa olla sellainen raaka-aine että siitä joko pitää tai sitten ei. Minä kuulun niihin jotka kookosta rakastaa! Varsinkin suklaan kaverina, vastustamatonta..


Kookos sopii mainiosti kahvikakkuihin, mokkapalojen päälle, muffineihin, kreemeihin... -lista on loputon!
Minä käytin kookosta tällä kertaa tälläisiin kuppeihin, jonka keskelle lisäsin valkosuklaatäytteen ja koristeeksi kirsikka väriä tuomaan. Aivan hyvin tähän sopisi myös pähkinät, suklaapallot, kuivattu hedelmä....




12 kpl

1 munanvalkuainen
100g kookoshiutaleita
3 rkl sokeria

Valkosuklaatäyte:

2 rkl kuohukermaa
100g valkosuklaata
punaisia, sokeroituja kirsikoita

- Sekoita kulhossa huolellisesti valkuainen, kookoshiutaleet ja sokeri. Painele seos kostutetuin käsin muffinipellin koloihin pohjalle sekä reunoille.
Paista 150-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet hieman väriä.
Irroita hieman jäähtyneet pohjat ritilälle, ja anna kuivua yön yli.

Valkosuklaatäyte:

-Kuumenna kerma kattilassa. Lisää rouhittu valkosuklaa ja nosta kattila levyltä. Sekoita kunnes suklaa täysin sulanut. Jos tuntuu täyte tuntuu paksulta, lisää varovasti lirutellen ½ ruokalusikallista kermaa ja toista kunnes seos tuntuu sopivalta.
Jaa täyte pohjiin, koristele ja laita jääkaappiin.


Ohje on 21/2009 Kotiliedestä peräisin.



2 kommenttia:

  1. Kivan jouluisen näköisiä ja taatusti hyviäkin.:) Itse pidän kookoksesta eri muodoissaan. Kookoksen maku on ihana.:)

    VastaaPoista
  2. Rakastan Raffaello-makeisia yli kaiken, ne mielessä näitä tein. Ei aivan kopioita mutta idea melkein sinnepäin. Kookos on ihanaa, paitsi ei ruuassa jostain syystä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...