Appelsiinikeksit

Olin aikeissa laittaa nimeksi Jaffa-keksit, mutta koska nämä eivät ole kuitenkaan kuin ne laitoin toisen nimen.  Kun hieman googlailin, huomasin että jaffa-kopioihin on olemassa resepti joten eipä harhauteta näillä.. ;) Aion kokeilla vielä kevään aikana näitä "aitoja kopioita" joten palataan siihen sitten silloin. 

Kuvittelin keksejä paistaessa että nämä olisivat pehmeitä, mutta kyllä ne ihan rapeiksi menivät kun jäähtyivät. Kuitenkin kun appelsiinitäyte tuli väliin ja suklaakuorrutus päälle, keksi pehmeni eikä hajonnut haukatessa. Oikein maukkaita oli ja aion lähiaikoina tehdä näitä ehdottomasti lisää! :)


16 kpl

125g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta

täyte: Appelsiinimarmeladia
kuorrutus: Brunbergin tumma suklaa

- Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. 
- Nosta massa tuorekelmun päälle ja muotoile se pyöreäksi tangoksi. Kääri kelmuun ja nosta pakastimeen n. 10 minuutiksi. (laitoin jääkaappiin muutamaksi tunniksi).

- Leikkaa tanko 32 pikkuleipäpalaan (itse vielä painelin littanoiksi) ja paista uunin keskitasolla
200- asteessa 8-10 minuuttua. 


Sivele joka toisen pikkuleivän päälle marmeladia ja paina toinen pala kiinni. Sulata suklaa ja kasta pikkuleivät siihen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...