Bolognesekastike ja pasta

Bolognesekastike on ihanaa ja se käy pastan, riisin tai vaikka perunan kera. Jos kastiketta jää siitä voi tehdä seuraavana päivänä vaikka lasagnen. 
Tässä eräs aamupäivä hauduttelin tätä kastiketta sillä pikkuveljeni oli tulossa kylään syömään. Kun hän saapui keitin pastan ja lämmitin kastikkeen uudelleen.
Tosin niin paljon oli kuulumisia vaihdettavana että pasta pääsi kiehumaan vähän ylikypsäksi.. ;) 


1kg naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 punainen paprika
½ keltainen ja vihreä paprika
3 tomaattia
1 kokonainen solovalkosipuli
10 kirsikkatomaattia
1 prk (500g)paseerattua tomaattia 
vettä 
suola, mustapippuri, mustapippurijauhe, paprikajauhe, chilijauhe, oregano, basilika, vajaa kourallinen sokeria
oliiviöljy

- Paista ja mausta makusi mukaan jauheliha. Lisää isoon kattilaan. 
- Paista pilkotut kasvikset ja lisää ne jauhelihan joukkoon. 
- Lisää paseerattu tomaatti, täytä purkki kahdesti vedellä ja lisää joukkoon. Lisää mausteet.
Kiehauta ja anna porista hiljalleen liedellä n. 30 minuuttia ( jos on aikaa hauduttele kauemmin)

Myös porkkanaraaste, selleri ja herkkusienet sopivat oikein hyvin!

Bolognesen ja pastan lisäksi oli:


Salaatti: jäävuorisalaattia, paprikaa, tomaattia, kurkkua, päälle paahdoin pinjansiemeniä. Marinoituja oliiveja, kirsikkatomaattia ja punasipulia. Feta olisi kuulunut ehdottomasti tähän mutta se oli tällä kertaa kaupan hyllyllä.... ;)



Leiväksi tein rieskaa. Ohje on täällä, tähän versioon käytin muusin sijaan 4 viljan puuroa. 



Jälkiruokakahvien kanssa pannacottaa ja mansikoita. 

Oli oikein mukava ilta, kiitos vielä veljelle vierailusta! Toivottavasti yövuoro sujui näillä eväillä ;)





6 kommenttia:

  1. Herkullista ruokaa juuri minun makuuni ja jälkiruoka houkuttelee erityisen paljon!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkiruoka oli kyllä hyvää, ja pitkästä aikaa tuli tehtyäki jälkkäriä ihan arkena. Ehdottomasti pitäisi ottaa tavaksi useammin!

      Poista
  2. Ihana ateria.:) Bolognese on maukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukasta on, ja mukava ruoka kun voi pienin muutoksin tehdä aina hieman erilaista :)

      Poista
  3. upea ateria,leipä on tuoreeltaan ihanaa(juuri näin,siihen voi helposti hyödyntää ylijääneitä aineksia)ja tuo jälkkäri,yksi lemppareistani =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo sinun leipäohjeesi oli oikea löytö, hyvin monet kerrat sillä on tehty!
      Itse syön aamuisin puuroa ja keitänkin usein enemmän että saan tehtyä päivän ruualle leipää lisäksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...