Mausteinen kaali-jauhelihakeitto

Niin piti ystävänpäiväntarjottavat naputella tänne jo perjantaina, mutta alkava flunssa pakotti muuttamaan suunnitelmat. Samaan syssyyn iski jonkinasteinen blogiväsymyskin ..ei aina jaksa. 

Meillä sairastetaan hirmu harvoin, mutta tänä talvena on jostain syystä joka flunssa ja noro napattu vierailulle. Ja aina, kun tuntuu että flunssa olisi aluillaan, alan kuorimaan pottuja kattilaan ja keitän ison määrän jauhelihasoppaa. Se tapa on ollut jo vuosia. Höyryävän annoksen päälle kunnon mäjäys valkosipulimurskaa niin jo lähtee taudit!

Esikoiseni lusikoi keittonsa, joi maidon ja sanoi:
"-Äiti, tää keitto oli tosi perfekto!!" 


12-14 perunaa
2 sipulia
1 punainen paprika
1/4 kaalia
2 pss suikalejuureksia
½ solo valkosipuli
750g naudan paistijauhelihaa
1 prk Rainbow tomaattipyrettä
mausteet: suola, mustapippuria myllystä, pippuriseosta myllystä (Meira) chilijauhe, lihaliemikuutio jos tykkää (itse käytän virosta ostetettua aromisuolantapaista kasvisliemijauhetta)

*
Minusta kaali on ihanaa jauhelihakeitossa ja tomaattipyre vain täydentää sen makua! Yleensä lisään vielä keittoon maustekurkkua mutta tällä kertaa sitä ei ollut jääkaapissa.. 
Hyvin toimi keitto, flunssa menikin ohi  ja olo alkaa olla lähes normaali.
Lievää blogiväsymystä on vielä ilmoilla mutta eiköhän se ohi mene.. :)

Sunnuntain jatkoja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...