Tonnikalakiekot

Vielä vähän ystävänpäivätarjoiluista. Tein toiseksi suolaiseksi näitä tonnikalakiekkoja. 
Minusta rahkavoitaikina on tosi rasvaista esimerkiksi pasteijoissa käytettynä mutta näissä se olikin oikein hyvä! Täyte kun oli tosi kevyt, ja kiekot olivat vain sentinpaksuisia niin nämä jäivät mukaviksi suolaisiksi suupaloiksi. 


Rahkavoitaikina

250g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tlk maitorahkaa

- Nypi rasva jauho-leivinjauheseoksen kanssa ryynimäiseksi massaksi.
- Lisää rahka ja sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Muotoile taikina litteäksi levyksi, kiedo kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään. 

Tonnikalatäyte:

2 prk tonnikalaa vedessä
1 punainen paprika
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
100g raejuustoa
1 dl ranskankermaa
suolaa, mustapippuria, cayennejauhetta ripaus

Kaaviloi taikina levyksi. Sekoita täytteen ainekset ja lisää levynpäälle. 
- Kääri taikinalevy rullalle, auta nostamalla leivinpaperia ylös ja se rullautuu lähes itsestään. 
Kiedo leivinpaperiin, ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. 

Leikkaa rulla noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja lado uuninpellille. 
Paista 225-asteessa 15-20 minuuttia




Kiekot ovat paistopäivänä rapeapintaisia. Jääkaappisäilytyksen jälkeen ovat pehmoisia, ja maistuivat  kylminäkin hyviltä. Meillä myös lapset pitivät näistä. 






Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit