Marjarahka

Kyllä meitä nyt hemmotellaan, aivan älyttömän mahtava auringonpaiste taas tänään. Lievittää pientä harmistusta tuosta jatkuvasta lumentulosta, tuntuu että kevät ei ala koskaan vaikka se on aivan tuossa "nurkan takana". 

Eräs aurinkoinen päivä sulattelin pakastimesta edelliskesän marjoja ja valmistin välipalalle rahkaa. Täällä oli jo aurinko ja marjat, enään puuttuu kesä ja lämpö!! ;)



5 dl mansikkaa ja mustikkaa
1 prk (250g) maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1-2 dl kuohukermaa

- Sekoita marjat, rahka ja sokerit keskenään. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. 

Vinkki: käytä rahkaa kakun täytteenä. Jos rahka on liian löysää, lisää muutama liivatelehti. 

*

Survoin marjat ensin sauvasekoittimella ja painoin vielä siivilän läpi jolloin marjasurvoksesta tuli oikein sileää. Meidän mustikat oli puolisulatettuja jo aiemmin, joten ovat paksukuorisempia jonka vuoksi tuo soseutus.. 


2 kommenttia:

  1. Onneksi sentään auringonpaisteella on hemmoteltu, vaikka lunta ja pakkasta riittääkin.:) Eiköhän se kevätkin siellä ihan nurkan takana ole, kun auringossa on jo voimaa. Vaikka mittari on pakkasen puolella, aurinko jo silti sulattelee lumia.:)

    Marjarahkat maistuu aina.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on tullut nekin auringonpaisteet mitkä jäi talven aikana tulematta. Kyllä on mahtavaa kun on valoa!
      Istuttelin syksyllä valtavat kasat sipuleita kukkapenkkeihin ja eilen juuri katselin noita metrisiä kinoksia että mahtaakohan ennen juhannusta sulaa.. :D No, eiköhän kohta helpota ja ala lämpöisemmät kelit..

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...