Rahkatorttu

Jos jossain olisi tarjolla useampaa eri sorttia herkkuja, ja tämä olisi yksi niistä on varmaa että valitsisin ensimmäisenä palan tätä. Tämä sitruunainen rahkatorttu on aina vain niin hyvää, mukavan raikas ja oikein hyvä leivonnainen näin pääsiäisenkin aikaan.
Olen joskus kokeillut käyttää sitruunan tilalla limeä ja toimii kyllä niinkin!


Pohja

100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 prk (250g) rahkaa
200g tuorejuustoa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
2 rkl perunajauhoa
3/4 dl - 1dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

- Voitele irtopohjavuoan (n.25cm) reuna, ja pistä pohjalle leivinpaperia. Kiinnitä vuoan reunat ja leikkaa ylijääneen leivinpaperin reunat pois. 
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten, sekä leivinjauhe-vehnäjauhoseos.
- Levitä taikina jauhotetun käden avulla vuoan pohjalle ja reunoille.
Pistä kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

- Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää joukkoon rahka ja sekoita sileäksi.
- Lisää munat, sitruunan raastettu kuori sekä mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne täytteeseen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. 
Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteessa 50-60minuuttia.
Jäähdytä haaleaksi, irroita reunat ja siirrä tarjoilulautaselle. 

Vinkki:
- lisää täytteeseen hedelmiä: persikkaa/hedelmäcoctailia/päärynää jne.. 
- älä paista liian pitkään uunissa sillä täyte "kuivuu"


14 kommenttia:

  1. Rahkatorttu on niin hyvää! Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Miksihän tulee niin harvoin tehtyä tälläisiä rahkatorttuja vaikka ne ovat niin mielettömän hyviä, nams =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Tämä vielä ei ole liian makeaakaan. :)
      On vain niin pitkä aina tuo tehtävien lista, että näitä lemppareita ei tule tehtyä kovin usein siinä välillä. :)

      Poista
  3. Nam, eipä ole pitkään aikaan tullut tehtyä vaikka tosissaan ovat todella hyviä :).

    VastaaPoista
  4. Ihanaa on!:) Vähän ajattelin, jos pääsiäiseksi tekisi jonkun tällaisen eikä hyydytettyä kakkua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kanssa kutkuttaisi tehdä jälleen tätä, mutta toisaalta tahtoisin tehdä hyydytetynkin kakun. Mutta kun meillä on vielä syntymäpäivätkin, johon tulee jo kaksi eri kakkua. Kuka ne syö? :D

      Poista
  5. Rahkatortut on ihania! Meillä on otettu varaslähtö pääsiäiseen ja tehty jo rahkapiirakkaa pullapohjalla sekä persikkaista rahkatorttua.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Rahkapullat on superherkkua, ihan tässä taas nälkä tulee.. :D

      Poista
  6. tuleekohan liian sitruunaista" jos laittaa sitruunarahkaa ja sitruunatuorejuustoa,sokerin määrää tietty vois sitten vähentää.täytyypä kokeilla,eiköhän se syödyksi tule jokatapauksessa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että tulee, varsinkin jos sitruunasta pitää. :)
      Sokerin määrää voi ehkä vähentää, uskoisin että sitruunarahka on jo aika sokerista.

      Poista
  7. Näyttää hyvältä :) Toki sitruunat voi poistaa... voiko? Olen allerginen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi poistaa, käytä nesteenä silloin jotain muuta mehua tai nestettä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...