Jäätelökakku: paahdettu hasselpähkinä & nougat



Kun yksi asia johtaa toiseen.. 
Oltiin saamassa vieraita, ja kahvin kanssa tarjolla oli mm. jäätelöä. Siinä kattaessani pöytää huomasin/muistin että meiltä on talven aikana hajonnut aikasta monta kuppia joista ollaan jäätelöt aina syöty. 
Joitain päiviä myöhemmin, luin Mimosan kivaa blogia, jossa hän oli tehnyt kirpparilöytöjä ja löytänyt mm. jäätelökupit. 
Tosiaan, kirppari! 

Seuraavana päivänä käytiin ruokakaupoilla jonka jälkeen pyörähdin eräällä uudella kirpputorilla Nummelassa. Olin juuri lähtemässä kun bongasin yhdeltä pöydältä 6kpl jäätelökuppeja! Jes!! 
Se oli siis selvästi jäätelön paikka, joten tälläistä sitten nautittiin, "uusista" kipoista. :)  (joista jo yksi hajosikin..)





1 levy Pandan valkosuklaata
3 pkt Maraboun Dubbel Nougat-patukoita
n. 1-½ dl hasselpähkinää
1l vaniljajäätelöä
1l suklaajäätelöä

- Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Levitä silikonivuokaan, ravistele ja kääntele niin että suklaa leviää kauttaaltaan. Laita vuoka jääkaappiin.
. -Sulata nougat, mutta jätä pieni pala koristelua varten.
- Hienonna pähkinät rouheeksi ja paahda ne pannulla. (varo etteivät pala!)
- Pehmennä jäätelöt ja lusikoi vuorotellan vuokaan, lisää kahteen väliin sulaa nougata sekä pähkinärouhetta.
Laita jäätelökakku pakastimeen ja anna olla yön yli. 
Kumoa kakku lautaselle ja koristele sulatellua nougalla.
Ota jäätelö pöydälle pehmenemään n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. 






Kirpparilta löytyi myös tuommoinen näppärän kokoinen teräskulho joka sopii mainiosti suklaan sulatukseen. Pöydällä myytiin myös uusia paistinlastoja, joten nappasin tälläisen koristellun version mukaani. :) 





14 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuullostaa niin hyvälle, että menee ehdottomasti to-do-listalle :)

    VastaaPoista
  2. Herkullista.. Tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Hyvää on, ja aina voi muutella mieltymyksensä mukaan lisähöysteet. :)

      Poista
  3. Hyvän näköinen kakku!:) Kirppareilta tekee usein hyviä löytöjä. Tosi nätti tuo paistinlasta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Vähän jännitin kuinka saan valkosuklaakuoren pysymään ehjänä mutta ei se ollutkaan paha. Silikonivuoka on kyllä kätevä!
      Paisinlasta oli kyllä mukava löytö, oli mukava yllätys sekin että oli lähes ilmainen :)

      Poista
  4. Oi mitä taivaallista herkkua!:)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Kyllä! Vielä kun saisi lämpöiset päivät takaisin niin voisi intoutua jäätelökakkuilemaan uudelleen :)

      Poista
  6. Muistan kun olin pieni, niin mamma teki aina samantapaista jätskikakkua. Pitää ehkä itsekin opetella tekemään, niin jos joskus on jälkikasvua, niin voi jatkaa perinnettä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteitä on mukava opettaa omille lapsille. Joskus löydettiin mun vanhat mehujää-tarvikkeet ja oli kamalan kivaa ensinnäkin niitä tehdä yhdessä pojan kanssa mutta myös muistella omia herkutteluhetkiä lapsena. :)

      Poista
  7. Näyttääpä herkulliselta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...