Neilikoita

Tämä kevät on tuntunut hirmuisen pitkältä, ja kylmäkin on ollut. Lunta piisaa edelleen ja tämä multasormi alkaa käymään malttamattomaksi! Kun kerta kukkasia ei vielä tulla näkemään vähään aikaan, on ne sitten tehtävä toisella tapaa... ;)

Ostin viime viikolla eräältä nettikirpparilta Sugar Flowers for Beginners-kirjan. 
Perjantaina kirja pudotettiin postilaatikkoomme, oltiin juuri silloin ulkoilemassa ja minä malttamattomana istahdin heti rappusille aukailemaan pakettia ja kirjaa pläräämään. Siinä sivuja selatessa tiesin heti mitä ensimmäisenä lähden kokeilemaan. 
Kun päästiin sisälle, oltiin hoidettu ruokailut ja saatu pienin unilleen, keittiössämme alkoi hurjat neilikkatreenit! :)
Ensimmäisenä lähdin kokeilemaan keltaisen sävyillä. Tykkään käyttää näihin runsaisiin kukkasiin useampaa eri värisävyä ja niin tein nytkin. En kuitenkaan lähtenyt värjäilemään massoja, vaan käytin jämäpaloja. 
Purkista löytyi mm. kirkuvan keltaista teletappiin käytettyä massaa, jota sitten sekoitin vaaleaan massaan josta olin tehnyt teletappien kasvot. Tein kolme eriväristä pötkylää.
Minun mielestä näin tulee luonnollisemman sävyisiäkin kun sekoittelee jo värjättyjä massoja keskenään.Kokeilin myös tälläisiä lajikkeita, minun mielestä näistä ne oikeat versiot on hurjan kauniita! Ensi kesänä pitäisi omaankin kukkapenkkiin näitä kasvaa, saa nähdä kuin käy.. :)Kukat on tehty sokerimassan ja kaulintamassan yhdistelmästä. Yksinään nämä massat olen kokenut hieman haastaviksi. Sokerimassa sulaa käsiin, kuivuu nopeasti ja koristeet rikkoontuu helposti. Kaulintamassa taas tarvitsee hieman kostuketta liimautuakseen kun kukkasia tehdään. 
Mutta yhdistettynä toimii hyvin, ainakin itse tykkään käyttää. :)
Vaihekuviakin otin, ne on tulossa myöhemmin. :)


4 kommenttia:

 1. Tosi nättejä!:) Neilikat on aika kestäviä kesäkukkia. Viime kesänä meillä oli niitä muutamassa amppelissa, ja hyvin kukkivat koko kesän.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi kauniita ja kestäviä. Sain virosta naapurin rouvalta siemeniä, saa nähdä miten lähtee kasvuun. :)
   Yksi vuosi lintu oli tipauttanut ihanan harjaneilikan siemenen takapihalle, kasvoi vähän hassussa paikassa mutta kyllä oli kaunis!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan ei vielä näytä kirjan mallilta mutta jotain sinne päin ehkä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...