Valkosuklaa-taatelikakku

En oikein osaa tehdä tavallista taatelikakkua, en sen jälkeen kun kokeilin ohjetta johon tulee suklaata.. Ohjeen alkuperää en muista mutta netistä sen olen joskus löytänyt. Kakkua tulee leivottua joulunaikaan, vaikka ei sen koommin jouluinen ole esimerkiksi mausteiden puolesta.

Suklaana voi käyttää valkoista mutta myös tumma suklaa käy. 
Kakusta voi tehdä kahvikakun tai voit käyttää vaikka täytekakkupohjana paistamalla se irtopohjavuoassa.



1,5 dl vettä
1 pkt (250g) taateleita

200g voita
2munaa
3 dl sokeria
½ dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
100g valkosuklaata

- Keitä taatelit vedessä pehmeiksi. 
- Lisää voi ja sekoita kunnes tasaista. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Voit nopeuttaa sitä vatkaamalla. 
- Vatkaa jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen. 
Lisää sokeri ja maito. 
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Paista 175 asteessa noin tunti. 




Onneksi täällä on apulainen auttamassa kuvaustilanteissa ;)





4 kommenttia:

  1. Taatelikakku on hyvää ja suklaa sopii varmasti hyvin tähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taatelikakku on sellaisenaankin hyvää, mutta kyllä suklaan kanssa ihan lyömätön! :)

      Poista
  2. Suklaa tekee kaikesta entistä parempaa.;) Jouluksi tein tummasuklaisen taatelikakun. Täytyy kokeilla valkosuklaistakin. Se antaa hieman pehmeämmän suklaan maun, eikä peitä liiaksi taatelin makua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niin tekee :D
      Tein kanssa eräs joulu tummasta suklaasta lahjaksi, mutta en saanutkaan kakkua annettua joten omiksi eväiksi jäi. Ihanaa oli.
      Katselin tällä viikolla kaupassa Sitruuna-inkiväärisuklaata ja mietin pitäisikö kokeilla sitä tähän.. katsotaan.. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...