Vaahtokarkkimousse


Hirmuisen hyvää, hirmuisen makeaa! Sitä tämä suloinen mousse on. :D 
Mousse maistuu ihan selvästi vaahtokarkeilta, mutta tumma suklaa pääsee tässä myös hyvin oikeuksiinsa. Vaahtokarkit tuovat myös oman koostumuksensa tähän, ja siitä tulikin mieleeni että kakuntäytteen lisäksi tätä voisi tarjoilla vaikka jälkiruokana vanukkaan tavoin. 






3 kpl (6 pientä) jälkiruokaa
1 pienen kakun (20-22cm) täytteeksi

150g valkoisia vaahtokarkkeja
125ml kermaa
80g Brunberg tummaa suklaata
30ml appelsiininmehua 
1dl kermaa 
1dl kondensoitua maitoa
2 munanvalkuaista

- Pilko vaahtokarkit pieneksi. Sulata vesihauteessa karkit, suklaa sekä kerma. 
Sekoita joukkoon appelsiininmehu, ota pois liedeltä ja jäähdytä.

- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää seokseen kondensoidun maidon kanssa. 
- Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää varovasti sekoittaen joukkoon. 
Jähmetä 3 tuntia ennen tarjoilua.

Huom!
Jos käytät kakuntäytteenä, vuoraa kakkuvuoka/kulho kelmulla, ja kokoa kakku sinne. Mousse on aluksi valuvaa.








Vinkki!
- Käytä tumman suklaan sijaan maustettuja tummia suklaita
- Lisää joukkoon hedelmänpaloja, esimerkiksi mandariininlohkoja, cocktailsekoitusta..



10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Aika ihanaa tämä olikin. Imelää mutta ihanaa :D

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli sitä molempia. Vie makeanhimon taatusti!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä, aikas herkkua oli. Myös lapset tykkäsi ja vaativat (isompi vaati) tekemään uudelleen. :D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tämä onkin ihan juuri sellaiseen makeannälkään, vie sen taatusti mennessään. Lupaan sen! :D

      Poista
  5. Voih, tämä on varmasti hyvää, nam..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hyvää oli. Koostumus oli myös mukavan pehmeä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...