Terassiruokailua

Hei kaikki! Huh hellettä.. =) Ihanat ilmat ovat olleet, toivottavasti jatkuvat.. 
Lauantaiksi minulla ei ollut yhtään ylppärikakun tekoa ( harmi! ) mutta yhden Nuuskamuikkus-kakun kyllä tein. Siitä kuvia myöhemmin. Toivottavasti lauantai oli kaikille juhlineille ikimuistoinen, ja että kaikki suomen äidit ym.. selviytyivät päivästä helteineen kaikkineen hyvin! Olitte mielessäni, samoin kuin kaikki muutkin leipurit. :D 

Meillä oli myöskin viime viikko vuoden kiireisin, joulun lisäksi. Mutta hengissä selvittiin. Lauantaina joutui jo ottamaan pienet päivänokoset ja kummasti jaksoi taas.. Kokkailin meille ruuaksi spagettia pitkästä aikaa, sekä jauhelihakastiketta jota maustoin Espanjantuliaisina saaduilla mausteilla. Sain niitä ison kasan ja neuvottiin googlettamaan mitä mikin on. En ehtinyt googletella tähän hätään, maistoin kaikki läpi ja valikoin niistä pari jauhelihaa maustamaan. En tiedä mitä olivat mutta ainakin hyvää tuli :D






Jos joku tietää mitä nämä on niin kerro ihmeessä! :)

Syötiin ruoka terassilla kauniin ilman ja koulujen loppumisen myötä. Kyllä oli mukavaa..
Kun istahdettiin pöytään, hyttyset hyökkäsi nälkäisempänä kuin koskaan! Ne hyökkäsi nilkkoihin, niskaan, käsivarsiin.. Muutaman sain noukkia ruokani seasta. Kaksivuotiaamme rakastaa oliiveja, ja minun piripiritäytteiset oliivini huomatessaan noukki ne lautaseltani itselleen. Sain syötäväkseni ehkä kaksi kappaletta. 
Puolivälissä ruokailua pienin jo sai vatsansa täyteen ja alkoi heitellä spagetinpätkiä pitkin terassia. Miten kivannäköistä se voikaan olla!! :D 

Noh mutta, tätä on odotettu koko piiiiitkä talvi, kyllä tästä oikeasti taas osaa nauttiakin. <3 



Jauhelihakastike

1kg paistijauhelihaa
2 isoa sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
2-3 tomaattia
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
+ samalla purkilla mitattuna n. ½-1 prk vettä
mausteet + toraus ketsuppia

- Kuullota sipulikuutioita hetken pannulla, lisää jauheliha. Mausta oman maun mukaan. 
Lisää paseerattu tomaatti, pilkotut tomaatit, silputtu basilika ja valkosipulinkynnet ja paista hetki välillä käännellen. Lisää vesi, suola sekä mausteet oman maun mukaan. (+ ketsuppia)

Tarjoa spagetin kera.



Kommentit

  1. Voiko olla erilaisia paprikajauhetta? Hyvälle näytä. Varmasti antoi uutta makua jauhelihakastikeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, hieman erimakuista ja kivaa vaihtelua oli. :)

      Poista
  2. Ilmat ovat nyt suosineet, ja kiva kun voi ulkonakin ruokailla.:) Hyttyset vain on riesana meilläkin. Niitä on ihan mahdottomasti eikä meinaa hyttysmyrkkykään tehota. Välillä menee ihan hermo, kun hikipäissä tekee pihatöitä ja hirveä parvi on kimpussa. Minullakin on kaikki paikat täynnä paukamia ja nilkat ruvilla, kun välillä on ihan pakko raapia.

    Jonkun googlesanakirjan mukaan pimenton on paprikajauhetta ja pincho tarkoittaisi varrasta. Ehkä tuo toinen on jotain pikanttia paprikajauhetta ja toisella maustetaan lihavartaita.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut niin ihania ilmoja, kyllä on taas nautittu kun on voinut levittää elämänsä tuonne ulos pitkän talven jälkeen! :D
      Ötökät on olleet kyllä kamala riesa, ja kun ne on olleet jo päiväsaikaan tuolla parveilemassa! Eräs päivä kävin pellolla möyhimässä niin sain niin kamalan mäkäräisparven kimppuuni että ei mitään rajaa! Sisällä vasta huomasin että puremajäljet ihan tihkui verta, oli oikein riuhdottu nahkaa rikki :O
      Mutta teepuuöljyllä olen saanut nuo mäkäräisen puremat hoidettua, ei kutise. Suosittelen! :)

      Tuo pincho morung on ainakin joku mausteseos, olin erottavani sokerin myös sieltä seasta. Maku muistuttaa hieman American dippiä :) On tosi hyvää ja sitä on tullut käytettyä jo paljon. Joku mausteseos siis on ja ilmeisesti vartaille, pitääpä tehdä siis ensi kerralla vartaita! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit