Grillatut sienikaksoset

Olen koko elämäni inhonnut sieniä. En kertakaikkiaan ole niitä voinut sietää. En, ennenkuin opettelin joitain vuosia sitten niitä syömään. Pala kerrallaan, hiljalleen. Siitä seurasi sieniretkiä metsään, itsepoimitut opeteltiin paistamaan ja syömään. Ensin runsaan voin kanssa kermaan upotettua, sitten opeteltiin syömään grillisieniä pekoniin käärittynä.. 

Löysin Grilliherkut-kirjastani sienikaksoset, joihin laitetaan täyte kinkusta ja tuorejuustosta. Itse laitoin tuorejuustoa, kalkkunaleikkelettä ja runsaasti hakattua valkosipulia. 







14 kpl herkkusieniä
100g maustamatonta tuorejuustoa
80g kalkkunaleikkelettä (tai kinkkua)
3-4 valkosipulinkynttä hakattuna
mustapippuria myllystä
cayennejauhetta

oliiviöljyä
varrastikkuja

- Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen. (mehukannu on ihan kätevä liotuskuppi)
- Poista sienistä kannat. Valmista täyte ja täytä sienet.
- Pujota varrastikkuihin. 
Grillaa, samalla valellen öljyä pintaan. Varo, etteivät sienet pääse kuivumaan!






Nämä sienet eivät kaivanneet sitä usein nähtyä pekonikääröä ympärilleen, vaan maistuivat oikeasti ihanilta ja viimeisetkin epäluulot sieniä kohtaan on voitettu! 

Ps. Jos kuitenkin kaipaat sitä pekonia, voit pilkkoa myös sitä täytteen joukkoon.









10 kommenttia:

  1. kiva idea tässäkin...itse en ole oikein vieläkään sienien ystävä,paitsi herkkusienien ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kun näissä oli hyvä tuhti täyte, ja sienet maistuivat myös hyviltä ja nyt ne eivät peittyneet pekonin maun alle.
      Itse olen syönyt ennen vain suppiksia ja kanttarelleja, hiljalleen näihin on tottunut. Toinen oliivi jonka syömisen opettelin, ennen en voinut sietääkkään mutta nyt rakastan niitä! ;)

      Poista
    2. taannoin tein itse myös sellaisia isoja grilliherkkuseiniä juustotäytteellä(koskenlaskijalla)ilman pekonia,tykkäsin,mutta mies taas ei,hänen mielestään sieni maistui liikaa :D kyllä se niin tuppaa olemaan,että useampia kertoja pitää maistella,jotta tottuu tiettyihin makuihin,oliivi oli miehellä kauhistus,mutta nykyisin menee hyvin;)

      Poista
    3. en sentään seiniä ;D

      Poista
    4. Ymmärrän kyllä jos sieni maistuu liikaa ja siitä ei tykkää. Ennen inhotti jo koostumus. Mutta kumma kyllä, kaikkeen voi tottua. Myös oliiveihin. Niitä on kivasti niin eri täytteilläkin nykyään. :)

      Poista
  2. Tykkään paljon grillatuista sienistä, eikä todellakaan tartte aina olla sitä puolipakollista pekonia ympärilläaa7täytteessä. Auralla täytetyt ovat olleen nyt meillä suosituimpia...pitääpä muistaa tämä kaksoismalli ensi kerralla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auratäytteiset on ihan yhtä hyvää nekin, rakastan aurajuustoa! Nyt jotenkin kesäaikaan unohtunut koko herkku. Toisaalta ihan hyvä näiden muiden herkkujen jälkeen.. ;D

      Poista
  3. Herkkusieniä tulee grillattua melkein joka kerta, joten tämä onkin kivaa vaihtelua.:) Ilman pekonia herkkusienet menevät grillissä ihan hyvin. Meillä vuosikaudet syötiin pekonittomia. Nyt on sitten taas pekoniakin kääräisty ympärille, kun olen alkanut lihaa vähitellen syömään. Sienet on suurta herkkua! Olen ihan pienestä pitäen niistä tykännyt ja kerännyt.:) Onko lampaankääpä tuttu sieni? Siitä tulee yksi parhaimmista sieniherkuista. Eli madottomat, tasaiset lampaankäävät pyöräytetään kananmunassa ja sitten suolalla ja pippurilla maustetussa korppujauhossa ja paistetaan voissa kullankeltaisiksi ja rapeapintaisiksi. Jestas, että osaa olla mahdottoman hyvää! Herkkusienistäkin olen joskus samaa tehnyt lampaankääpien puutteessa. Onnistuu, kun leikkaa herkkusienet sopiviksi, paksuhkoiksi siivuiksi. Makua ei niin paljon kuin lampaankäävässä, mutta hyvää siitä huolimatta.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kanssa alettu syömään pekonia tässä kevään jälkeen. Muuten kun ei sianlihaa syödä mutta pekoni on maistunut taas vuosien tauon jälkeen. :)
      Lampaankääpää olen nähnyt kun kaverini sitä on metsässä mulle näyttänyt/neuvonut mutta en ole koskaan maistanut. Täytyypäs testata tuota lampaankääpä-reseptiäsi, uskon että on hyvää. Kaikki leivitetyt on!! :D Herkkusieniäkin voisi joskus leivittää grillatessa, tuli ostettua justiinsa korppujauhojakin kaappiin. Kiitti vinkistä!
      Olipas "outoa" saada kommentti omalla nimelläsi, vasta kun klikkasin tänne niin ymmärsin kuka olet :D

      Poista
    2. Vaihdoin kokeeksi oman etunimen nimimerkiksi, jos auttaisi siihen, ettei suuri osa kommenteistani menisi roskaposteihin. Sama meininki silti vain jatkuu. En tiedä mikä auttaisi.:(

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...