Vadelma-kääretorttu valkosuklaakermalla ja pistaasipähkinöillä

Nyt on parasta vadelma-aikaa! Olen monta päivää jo maistellut mielessäni kääretorttua kermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kera. Niitä kypsyy joka päivä lisää ja tässä on koitettu saada satoa talveksi talteen. Mutta on niitä herkuteltu suoraan pensaastakin yllin kyllin. Varsinkin meidän perheen pienin, hän ei tiedä ehkä mitään parempaa maailmassa kuin marjat!  

Olin aiemmin ostanut valkosuklaata ja pistaasipähkinöitä tehdäkseni näitä Pistaasinamuja, mutta muutinkin mieleni ja yhdistin nämä herkut. Päällystin kääriksen valkosuklaakermalla ja pistaasipähkinärouheella. 










Kääretorttu

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

- Vaahdota munat ja sokeri. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa muna-sokerivaahtoon. 
- Kaada leivinpaperin päälle pellille. 
Paista 225 / 6-8 minuuttia. 


Täyte ja kuorrutus

2 dl kuohukermaa
2-4 dl vadelmia
sokeria, vanilliinisokeria
60g valkosuklaata
2 dl pistaasipähkinää rouhittuna

- Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla. Ota puolet toiseen kulhoon. 
- Levitä kermavaahto kääretorttupohjalle, ripottele marjat päälle. Rullaa ja kääri leivinpaperiin, anna jähmettyä jääkaapissa 30-60 minuuttia. 
- Sulata valkosuklaa ja sekoita se loppuun kermavaahton. Levitä kääretortun päälle, ripottele pinnalle pistaasipähkinärouheet. 
(saat ne rouhittua kätevästi kun pistät pähkinät pakastuspussiin ja kaulimella murskaat menemään.)





Nämä tekemäni käärikset ei ikinä mun leivontahistoriassani ole näyttäneet muulta kuin tälläiseltä litsahtaneelta pötköltä! :D  Mutta onneksi maku korvaa ulkonäön puutteet, tämä menikin aika nopeasti kun minä ja 4 poikaa tähän kävi käsiksi!





Nautitaan tuoreista marjoista kun vielä voidaan! Kohta on talvi ja nämä hetket vain ihania muistoja.. :)




12 kommenttia:

  1. Hienosti koristeltu ja ihanasti yhdistety hienot maut. Nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä oli hyvää, tuoreita vadelmia ei voita mikään! :)

      Poista
  2. Tosi hyvännäköistä kääretorttua :) Vadelmat ovat kyllä aivan ihania marjoja! Nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne on ihania, ehdottomasti lempimarjani! :)

      Poista
  3. Enpä ole ikinä nähnyt kauniimpaa kääretorttua! Ja uskon että on hyvää! Sitä on kyllä leivottava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista, JasminCook! Hyvää oli kyllä, tuoreet vadelmat sopivat täydellisesti makean valkosuklaan kanssa ja pistaasit toivat kivaa rösöisyyttä ja suolaisuutta. Nam!! :)

      Poista
  4. Tässä on kaikki esikoisen suosikki ainekset, joten pakko kokeilla :). Kauniit kuvat!

    VastaaPoista
  5. Nam, varmasti herkullista! Nätti koristelukin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä, hyvää oli. Rakastan pistaasia ja se on tosi toimiva tuon valkosuklaan kanssa. :)

      Poista
  6. Kiitos reseptistä! :) Tein tuota äidilleni synttärilahjaksi. Tosi hyvää ja mikä tässä tapauksessa tärkeintä, äitinikin tykkäsi, samoin isäni. Pitää kyllä ottaa tuo resepti talteen. Vois tehdä toistekin, on niin ihanan tasapainoinen yhdistelmä tuo vadelma, valkosuklaa ja pistaasipähkinät. Ei liikaa makeutta eikä kirpeyttä. Täytteen / kuorrutteen aattelin tehdä kyllä jatkossa tuplana tai 1,5-kertaisena, kun itse olen sellainen mössöjen ystävä :D Tykkään kaikessa, että on tosi paljon täytettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas ihana kuulla että lahja oli pidetty, lämmittää bloggaajan mieltä. :)
      Totta että tuplatäyte olisi ihanaa, pidän kanssa runsaista täytteistä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...