Ahvenanmaan pannukakku

Parikymmentä vuotta takaperin, tehtiin luokkaretki Ahvenanmaalle. Siellä tarjoiltiin eräs päivä hernekeittoa ja jälkiruuaksi pannukakkua. Se pannukakku-annos oli ehkä parasta mitä olin syönyt! 
Jostain tuo hetki muistui mieleeni ja päätin etsiä ohjeen käsiini. Valitsin useiden ohjeiden joukosta sellaisen jossa oli määrät kirjoitettu "kahvikuppeina", luotan että se ohje on ainakin vanhempaa käsialaa..

 En tiedä onko ohje nyt se "ainoa ja oikea", mutta hyvää tämä oli ainakin. Jopa mannapuuron vastustajani sitä söi.. ;)




Ahvenanmaan pannukakku

6 munaa
1 dl sokeria
2 dl jauhoja
5 dl mannapuuroa
3 tl kardemummaa
n. 1 litra maitoa
2 tl suolaa

- Yhdistä munat ja sokeri, vispaa niin että munien rakenne rikkoutuu. 
- Sekoita vehnäjauhot mannapuuron joukkoon ja lisää muna-sokeriseos. 
- Lisää maito ja suola, sekoita tasaiseksi. 

Paista 220-asteessa noin 25 minuuttia

Tarjoa kermavaahdon ja hillon kera.
 Myös puolukkahyytelö tai mustikkahyytelö sopii erittäin hyvin pannukakun kanssa! 










Kommentit

  1. Ahvenanmaan pannari on hyvää Oma eka kerta paikan päällä oli semmoinen että pannari oli todella paksua, aika kardemummaista ja tarjottiin kiisselin kanssa. Riisipuuroversiota tulee tehtyä aika usein meilläkin...keitän yleensä karjalanpiirakkapuuroa reilummin ihan tarkoituksella ja siitä samasta sitten saa tehtyä pannariakin.

    VastaaPoista
  2. pannukakku on aina hyvää,tosin kovin montaa kertaa en ole ahvenanmaalaista maistanut saati tehnyt :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit