Appelsiini-suklaamousse

Jos joku yhdistelmä on ihanaa, niin se on appelsiini ja suklaa. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Sitä en vain käsitä, kuinka en ole koskaan tullut yhdistäneeksi noita kahta mousseen? Onneksi kuitenkin kakkutaikuri Marsipaanipossu oli yhdistänyt, poimin ohjeen oitis talteen ja tein esikoisen suklaakakun väliin sitä täytteeksi. Ohje vilahtikin jo kakkupostauksessa mutta laitan tämän vielä tänne omalle paikalle, erikseen esiteltynä. ;)




. ;)
Appelsiini-suklaamousse
( 1 täyteväli  18-20 cm:n kakkuun )


150g maustamatonta tuorejuustoa
½ rasiaa appelsiinimarmeladia
n. ½ dl sokeria 
1 tl vanilliinisokeria
1 keltuainen
1.5 dl kermaa
100g tummaa suklaata
50g fazerin sinistä suklaata

- Vaahdota kerma. Sulata suklaat. 
- Sekoita keskenään tuorejuusto, siivilän läpi paineltu appelsiinimarmeladi, sokerit ja keltuainen. Lisää suklaa ja vaahdotettu kerma. 


Vinkki! Lisää kermavaahto seokseen viimeisenä, ensin muutama ruokalusikallinen ja sitten loput. 
Jos suklaa on vielä lämmintä ja sen kaataa kerralla kerman joukkoon, suklaa reagoi lämpötilan muutokseen jähmettymisellä ja se saattaa aiheuttaa kokkaroitumisen. 









8 kommenttia:

  1. Namskis, kuulostaa aika makosalle, moon aika perso nuille mousseille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas makoisaa tämä oli. Suunnittelin seuraavaan kakkuun laittavani tätä päälle, ihanan appelsiinista suklaata.. :)

      Poista
  2. Kohta pitää hipsiä jääkaapille katsomaan mitä sieltä söisi. Harmi, kun ei siellä kuitenkaan tuollaisia herkkuja ole. Appelsiini ja suklaa on täydellinen yhdistelmä. Ja vielä moussen muodossa, nam!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihana pari! Mousse on ihanaa, tuo fazerin sininen tuo vielä mousseen ihanaa pehmeyttä.
      Tälläisiä ansoja ei voi jättää illaksi jääkaappiin :D

      Poista
  3. Tätä pitää kyllä kokeilla. ;) Tuliskohan appelsiinituorejuustosta tarpeeksi makua, jos jättäis ton hillon pois... Voi olla että ei, mutta vois kuitenkin testata. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperäisessä, Marsipaanipossun ohjeessa oli käytetty appelsiinituorejuustoa. Itse otin tuon marmeladin tähän kun en periaatteestakaan osta valmiiksi maustettuja tuorejuustoja ;)
      Kokeile ja kerro kuin kävi. :)

      Poista
  4. Appelsiini ja suklaa sopivat toisiinsa todella hyvin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...