Rieskaa tähteistä

Meillä on jääkaapissa yksi "avattujen purkkien hylly", johon siis laitan kaikki avatut purkit kuten ranskankermat, kermat, raejuustot, edellisen päivän tähteet ja sen sellaiset. Tuotteet jotka ei säily kuin joitain päiviä tai vähintään viikon avattuina. Näin voi hallita ruuan menekkiä kun ne avatut purkit ja purnukat on siinä samassa kohtaa näköetäisyydellä. Ruokaa ei mene hukkaan, eikä mikään avattu purkki jää piiloon johonkin alahyllyille josta se löydetään vuoden päästä muumioituneena. ;) 

Tällä kertaa avattujen purkkien hyllyllä oli puuroannos ja ranskankermaa. Koska muonitin eilen talkooporukkaa keitolla, päätin leipasta kaveriksi pellillisen rieskaa. Helppo ja herkullinen leipä jonka menekkiä ei tarvitse murehtia, sitä ei jää koskaan yli! 





Rieska
( 1 pelti )

1 annos (n. 2dl) keitettyä puuroa
3 rkl ranskankermaa
2 dl maitoa
1 tl suolaa
1 muna
4 dl jauhoja
½ dl siemenleipäsekoitusta
3 rkl öljyä
pinnalle: siemeniä

- Sekoita ainekset keskenään, taikina saa olla suht löysää. Taputtele pellille, käytä jauhoja apuna.
Paista 250 asteessa 15 minuuttia


Vinkki! Puuron tilalla voit käyttää myös:
-keitettyä perunaa tai bataattia
-perunamuusia
-kasvissosetta
jne..



9 kommenttia:

  1. Tuo avattujen purkkien hylly on loistava idea! Meillä jääkaappi on aina liian täynnä ja avatut purkit ja purnukat tuntuvat näppärästi piiloutuvan jääkaapin uumeniin. Suunnitelmissa oli muutenkin pesaista jääkaappi tänään tai huomenna, joten voisin sen samalla järkätä uuteen uskoon :) Kiitos vinkistä! Yksinkertainen asia, jota ei vain ole tullut ajateltua.

    Niin ja rieskakin näyttää todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksin tuon hyllyidean joskus vahingossa kun järkkäilin tilaa viikonlopun ruokaostoksille. Sellainen avattujen purkkien hylly on myös älyttömän inspiroiva! :)

      Rieska on tosi hyvää, lapset pitää ihan suunnattomasti ja äiti myös kun on vähän laiska noissa vaivattavissa taikinoissa.. ;)

      Poista
  2. Hyvän näköistä rieskaa! Tykkään aina, kun leivässä on siemeniä. Antaa kivaa purutuntumaa. Rieskaa ei tosiaan koskaan jää, vaikka tekisi reilummankin satsin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei jää, ja tuoreenahan tämä onkin paljon parempaa. Vähän lämmintä ja päälle nokare oivariinia, nam! :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Oletko koskaan kokeillut paistaa puurontähteitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, jos tarkoitat pannulla paistamista? Sämpylöitä, leipää ja rieskaa olen tehnyt kyllä. :)

      Poista
  5. Keiton kanssa maistuukin tuore, itsetehty leipä. Rieskat ovat hyviä tuoreeltaan, ja niihin saa upotettua hyvin tähteitä. Minä tein viime kerralla puurosta sämpylöitä ja perunasoseesta rieskoja. Tuo keittosi näyttää myös todella herkulliselta, kunnon talkooruokaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähteistä tehdyt leivonnaiset onkin niitä parhaita, tulee käytettyä erilaisia raaka-aineita eikä synny turhaa hävikkiä. Itsetehdyt leivät taitaakin olla sellaisia joista hävikin pelkoa ei ole :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...