Marjajogurtti


Mustikkaa, vadelmaa, mansikkaa, sinivatukkaa.


Hetken mietin mikä tälle aamupalalle nimeksi, kun ei tämä ihan smoothiekaan ole joten olkoot siis marjajogurtti. Jotenkin tämä syksy teki kepposet ja tuntuu että pimeys tuli ihan yks kaks, sen mukana jonkinnäköinen väsymys. Sain tarpeekseni tuosta olotilasta ja tein pienen päivityksen ruokavalioon, se on silloin tällöin ihan paikallaan. Tein samalla lupauksen itselleni että syön marjoja paljon enemmän, niitä kerta pakastimet on pullollaan. Ja näin pimeänä vuodenaikana kaikki lisävitamiinit ovat tarpeen.
Juoksuakin olen hiljalleen taas aloitellut, jalka on vihdoin parantunut alkukesän loukkaantumisesta. Kyllähän olikin hidas paraneminen se! 

Marjat voi ottaa jo edellisiltana sulamaan jääkaappiin aamupalaa varten, mutta itse tykkään käyttää ne jäisinä. Sauvasekoittimella sileäksi, sehän on kuin jäätelöä söis. ;) Huomasin että ikivanha sauvasekoittimeni ei oikein pelaa niinkuin pitäisi, täytyy alkaa tutkimaan tarjontaa. Jos jollakulla on ehdottaa joku hyvä sauvasekoitin, kerrohan ihmeessä. :)





Marjajogurtti
( 2 annosta )

2 dl turkkilaista jogurttia ( tai maustamatonta/ kreikkalaista )
4 dl marjoja
½ dl kookoskermaa
3 rkl vehnälesettä
- Surauta kaikki sauvasekoittimella sileäksi. 





Sinivatukoita tuli poimittua virossa viime kesänä monta litraa. Niitä kasvoi meidän takapihalla merenrantaan saakka valtavat puskat, paljon jäi poimimatta. Marja on sukua vadelmalle ja on maultaan kirpeä. Tästä tulee kuulemma hyvää hilloa ja wikipedian mukaan hillo on olennainen osa gotlantilaista sahramipannukakkua. Täytyy metsästää tuo pannukakun ohje ja kokeilla. :)







4 kommenttia:

  1. Bamix on ihan huikea sauvasekotin, en edes harkitsisi muuta jos pitäisi ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy laittaa korvan taa. Koko setti olisi kyllä tarpeen, tarjontaa näköjään löytyisi yllin kyllin. :)

      Poista
  2. Onpa herkullisen väristä jogurttia :-) Meillä on kans viime jouluna lahjaksi saatu Bamix käytössä, suosittelen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka värjää aina niin kauniin väriseksi. :)
      Täytyypä vinkata tontuille tuosta Bamixista.. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...