Suklaakinuski-kakku

Ystävänpäivänä herkuttelimme tälläisellä kakulla. Hyvin harvoin tulee tehtyä kakku alusta loppuun jonkin reseptin mukaan, mutta kun löysin vanhasta Maku-lehdestä ( 2/08 ) ihanan kuuloisen reseptin oli sitä kokeiltava. 

Kakussa on välissä yksinkertainen, sitruunainen rahkatäyte Fazerina-rouheella höystettynä, ja pinnalla on suklaakinuski. En ole ennen tehnyt kinuskia suklaalla joten oli kiva kokeilla sekin. Jälkikäteen harmittelin että olisi pitänyt kokeilla kinuskia Fazerina-suklaalla kun sitä tuli täytteeseenkin, olisi voinut olla kivanmakuinen. :) 
Kakku on kostutettu vedellä laimennetulla sitruunanmehulla, joka oli minulle uusi kokeilu sekin ja oli oikein kivan makuinen eikä ollenkaan kirpeä koska makea sokerikakkupohja kyllä pehmentää sen maun. 


Suklaakinuski-kakku
( noin 15 hlö )

Pohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl Ohrakasta tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200g maitorahkaa
+ sitruunanmehua+sokeria+vaniljasokeria 
+ sitruunanraastettua kuorta ( tai käytä valmista sitruunarahkaa kuten alkup. ohjeessa)
100g Fazerina-suklaata (alkup. ohjeessa oli 50g mutta hei haloo! ;)
250g Appelsiinimarmeladia

Kostutus
1 sitruunalla laimennettua vettä

Suklaakinuski
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
50g tummaa suklaata
1 tl voita
1 tl vanilliinisokeria

Reunalle ja pinnalle: Kermavaahto, sokerimassakoristeita


Tee kakkupohja täyttöä edeltävänä päivänä valmiiksi.

- Voitele ja jauhota 24cm kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovaisesti ja kaada taikina kakkuvuokaan. 
Paista 175-asteessa uunin alatasossa, noin 35 minuuttia. 


Mausta rahka sitruunanmehulla + kuorella, lisää vaniljasokeri ja hienosokeria makusi mukaan. (tai käytä valmisrahkaa). Lisää rouhittu suklaa. 
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita kakkuvuoan pohjaan yksi levy --> kakun kansi. Kostutua vedellä laimennetulla sitruunanmehulla, levitä appelsiinimarmeladia levylle ja lisää puolet täytteestä. Lisää toinen kakkupohja toista kostutus ja täyttö. Lisää vielä lopuksi viimeinen kakkupohja, kostuta ja laita kelmu päälle. 
Anna maustua yön yli, tai 4-5 tuntia jääkaapissa. 

Mittaa kattilaan kerma ja sokerit ( ei vanilliinisokeria!). Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kiinteytyy. Tee vesilasitesti, jos pisara jähmettyy kinuski on valmista. Jos pisara "hajoaa" veteen, jatka vielä keittämistä hiljalleen. Tee niin monta kertaa vesilasitesti kunnes pisara on kiinteä!! 
Murenna mukaan tumma suklaa keittämisen loppuvaiheessa, ja lisää voita tuomaan kiiltoa. Mausta vaniljasokerilla.

Ota kakusta päällimmäinen kelmu pois, laita kakkulautanen päälle ja kumoa lautaselle. Poista reunoilta kelmut ja kaada suklaakinuski pinnalle hiljalleen kaataen. Pieni kannu on kätevä tähän puuhaan. 
Laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Kun kinuski on jähmettynyt, lisää kermapursotukset ja koristele kakku sokerimassakoristeilla tai vaikka makeisilla.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            



Appelsiinimarmeladin voi halutessaan siivilöidä jos ei pidä kuorenpalasista.









6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Voi kun voisi leipoa kakkuja joka päivä, niin ehtisi kokeilla kaikkia näitä herkkuohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä maukasta, seuraavana päivänä hävisi loput kakusta murusta myöden ;)
      Kokeiltavia ohjeita olisi kyllä tosi paljon, olisi se ihana leivoskella useammin varsinkin kakkuja.

      Poista
  2. *slurps* ihana kakku!! Kyllä kelpaisi!
    Olen itse niin huono noiden pursotusten kanssa, niillä saa kyllä näyttävyyttä kakkuun. Pitäisi vaan kerätä riittävästi kärsivällisyyttä ja alkaa sitkeästi harjoittelemaan! :)
    Huomenna on edessä kummitytön rippikakun vääntäminen. Eilen yritin tehdä siihen marsipaani/sokerimassakoristeita. Toivottavasti vieraat ymmärtävät mitä koristeeni esittävät! Aikamoista harjoittelua sekin vielä.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerma ei ole kyllä minunkaan vahvuus, siinä ei voi palata takaisin niinkuin massakakuissa voi. Lisäksi kerma voi olla jo valmiiksi löysää esim ukkosen tms vuoksi, riskejä on monin kerroin enemmän kuin massakakuissa. Pitäisi vain treenailla enemmän. :)

      Ihan varmasti ymmärtävät, pitääpä tulla kurkkamaan sinun luomuksesi sitten! :)

      Poista
  3. Oletpa uudistanut kauniisti sivujasi!
    Tosi suloinen kakku.:)
    Suklaakinuski tulee ihan varmasti kokeiltua!

    VastaaPoista
  4. upea kakku ja varmasti herkullinen...tykkään fazerinasuklaasta ja siitä saa ihnia täytteitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...