Herkkuvoileipäkakku

Tämä voileipäkakku on hieman toisenlainen kuin ne leipäviipaleista kootut.  Tässä on yksi täyte joka tulee kahteen eri kerrokseen, ja niihin kerroksiin lisätään vielä erikseen paprikakerros ja toiseen maustekurkkukerros. Kakku ei ole maultaan yhtä sekamelskaa, ja maustekurkku sekä paprika maistuvat joukosta selvemmin. Tähän kakkuun tuleva leipä murennetaan monitoimikoneessa, kostutetaan kulhossa ja vasta sitten ladotaan kuin täytekakku konsanaan. Helppoa! 

Käytin tähän vuokaleipää ja maalaisleipää. Leivät saisi olla muutaman päivän vanhoja, minulla oli leipomosta uunituoreita leipiä ja niitä sai pyöräyttää muutaman kerran että murentuivat.. 
Jos kuopuksen synttäreillä lihapullakuppikakut saivat huomiota, niin sai kyllä tämäkin! :)




Herkkuvoileipäkakku
( 24 cm vuokaan )

n.600g vuoka- ja maalaisleipää
½-1 dl kasvislientä (tai maitoa)
75g  voita

Täyte:
4 liivatelehteä
250g maustamatonta tuorejuustoa ( voit käyttää maustettuakin, oman maun mukaan)
2 dl ranskankermaa
400g savukalkkunaa / kinkkua
1 dl hillosipuleita hienonnettuna
1 dl basilikaa hienonnettuna
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
mausteet: pippuria myllystä, ½ tl suolaa, ripaus valkopippuria, ripaus chilijauhetta
2dl kuohukermaa
1 punainen paprika kuutioituna
3dl maustekurkkua kuutioituna
Koristeluun:
Ruohosipulilla ja pippurilla maustettua kermavaahtoa
ruohosipulia

- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. 
Vuoraa 24cm kakkuvuoka tuorekelmulla. 

- Hienonna karkeasti paloiteltu leipä monitoimikoneella. Leivästä ei tarvitse poistaa kuoria. Sulata voi ja lisää se nesteen kanssa leipämuruihin. 
- Sekoita pehmeään tuorejuustoon ranskankerma, hienonnettu kalkkuna / kinkku, hillosipulisilppu sekä mausteet. 
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita kuppiin. Kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran vain että liivatteet sulavat. Anna hieman jäähtyä, ja kaada ohuena nauhana täyteseokseen samalla hyvin sekoittaen. 
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti käännellen täytteen joukkoon. 

Ota leipärouhetta sivuun koristelua varten.
- Painele kolmasosa leipärouheesta vuoan pohjalle. Levitä sen päälle puolet täytteestä sekä ripottele päälle kuutioitu paprika. Painele päälle 1/3 leipärouheesta ja kaada lopputäyte vuokaan. Lisää maustekurkkukuutiot ja loppu leipäseos. Peitä vuoka hyvin ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. 
- Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja koristele säästetyllä leipärouheella, kermavaahtoruusukkeilla ja ruohosipulilla. 





Tästä kakusta saa myös loistavan "hävikkikakun", käytä leipäpussien loput ja tee täyte sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. 




Kommentit

  1. Kuulostaa kyllä hurjan hyvältä! Monesti on käynyt mielessä kokeilla voileipäkakkua tähän tyyliin, mutta aina se on sitten jäänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! On helppotekoinenkin, eikä tule leivänreunahävikkiä. :)

      Poista
  2. Sama täälä, moon kans monasti tuota aatellu kokkeilla, mutta aina se o jääny :/ Ei riitä aika kaikkie ihanuuksien leipomissee ja kokkaamissee, joita haluttas kokkeilla :D Herkullisen näköne o kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Anne, on aikas nopea tehdä eikä raaka-aineita tarvitse niin paljoa. :)

      Poista
  3. Tosi kiva kakku Johanna. Pitäisi kokeilla. Mitä mieltä olet, olisiko onnistunut leivinuunin leivästä tehdä? Maku olisi varmasti mahtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopisi varmasti hyvin, toisi vahvaa makua. Kylmäsavulohen kanssa varmasti oikein nappivalinta! :)

      Poista
  4. Ihanan rustiikkinen kakku ja toi jämien käyttäminen on sydäntäni lähellä, saatanpa kokeilla, jos inspiraatio sopivasti iskee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoss Eija! Kokeilehan. Vasta tätä kirjoittaessa tajusin itsekin että hävikkiä ei tule, vaan päinvastoin tähän nimenomaan ne leivänkannikat ja jämäpussit voisi oikein hyvin hyödyntää. Kuin myös avatut tuorejuustopurkit yms.
      Kakku ei ollut raskaskaan, kun ei ollut päällä mitään ylimääräisiä kuorrutteita. :)

      Poista
  5. Hyvän näköinen kakku ja kivan erilainen ohje. Joskus olen hyydytettävään kakkuun pohjan tehnyt murennetusta leivästä, mutta tuollaista kerroksellista en ole tehnyt. Pitää kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on hyvää ja on helppoa. Tein aika pian uudelleenkin tätä, helpompi ryhtyä tekemään kun on tälläinen simppeli :)

      Poista
  6. No nyt sitte jännätään, elämäni ensimmäinen voileipäkakku ja huomenna synttäreillä pitäis tarjoilla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit