Late-lammaskakku

Meidän kuopuksen 3v juhlia juhlittiin viikko sitten, ja Late-lammasfanille tehtiin tietenkin aiheeseen sopiva kakku. Kun lähdin kakkua suunnittelemaan, näin mielessäni kiviaitaa, maaseudun pihapiirin, possut, vesilätäköt, kiviä.. Aluksi oli tarkoitus tehdä massasta vihreä nurmikenttä johon tulisi tuo vesilammikko, mutta en tahtonut massakakkua joten vanhalla ja hyväksi havaitulla korvaajalla mentiin: "hiekalla" eli keksimuruilla. 






Hiekasta sain ajatuksen muuttaa maalaispihan rannaksi. Siinä Late köllöttelee mukavasti rantapatjallaan, nauttien kauniista kesäpäivästä..

Kunnes yhtäkkiä hän on kuulevinaan jotain....



Aivan kuin olisi kuullut possujen ääniä jostain...? Pidä varasi Late, pyyhkeesi on vaarassa kadota! 





Hiekkamurun lisäksi ripottelin pinnalle mantelirouhetta tuomaan rosoisuutta.


Kivimuuri on sokerimassaa


Laten vartalo on töpötelty tuonnäköisellä työkalulla, muistuttaa halkaistua pilliä


Vesi on siniseksi värjättyä liivatetta, sitä menee yllättävän paljon tuon kokoiseen lammikkoon! Sain kaksi satsia keitellä että sai melkein täyteen..



Kakku on leivottu suureen kakkuvuokaan, tein 11 munan pohjan ja se juuri ja juuri mahtui pyörimään minun Assistentissani..  Kokosin kakun vuokaan, ja seuraavana päivänä kumosin tarjottimelle ja veistelin sopivan muotoiseksi ja kokoiseksi että mahtuu tarjottimelle.



Välissä on: 
kostutus: Sprite
reunoilla: kermaa päällä keksimurua
koristeet: sokerimassaa ja mustaa marsipaania


10 kommenttia:

  1. Voi taivas miten ihana kakku! Nuo possutkin on aivan sen näköisiä kuin kuuluukin :) On varmaan ennenkin ollut puhetta, että nuo meidän pienimmät on hyvin saman ikäisiä. Meillä virallinen päivä on 14.4., mutta juhlat pidettiin jo jokin aika sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Possuja ja muita yksityiskohtia oli kiva tehdä, enemmänkin olisi mieli tehnyt näpertää mutta vaikka kakku oli suuri niin ei ne olisi kaikki mahtunut. Ainakaan ilman sekamelskaa :D
      On ollut joskus puhetta minunkin mielestäni, muutaman viikon ikäero pojilla sitten. :)

      Poista
  2. Ihana kakku! Minullä on jo yksi takana(Amran 4.4. kinuskimarenki) ja 14.4. tulossa Ajlalle Angry birds Stella. Touhua riita huhtikuussa niin paljon, että itselle en leipoo mitään 13.4.
    Sinä taas kerran onnistuit täydellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanja! No sinä saat siellä leipoa kivan usein, tee vain itsellesikin kakku. Pitää sitä itseäänkin hemmotella <3

      Poista
  3. Ihana kakku! Meidän isännän lempinimi on Late, joten olen jo kauan haaveillut tekeväni hänelle synttärikakuksi Late Lampaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Hyvä idea, mikäs sen parempi teema olisikaan. Ja tästä aiheesta saa keksittyä vaikka minkälaista kakkua. :)

      Poista
  4. Ihana kakku. Ja hyvä idea tuo keksimuru hiekkana. Ei ole kiva, jos kakku on pelkkää sokerimassaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Keksimuru keventää kivasti kakkua, ja tykkään kun tuo aidonnäköistä yksityiskohtaa kakkuun mukaan. Massakakut on tosi makeita, meillä tykätään enemmän tälläisistä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...