Lime pie on älyttömän helppo ja nopea valmistaa. Jos raaka-aineet vain ovat kaapissa valmiina, saat pyöräytettyä tästä vaikka yllärivieraille tarjottavaa. Lime tuo tähän raikkautta ja kondensoitu maito makeutta.
Tein tätä mieheni syntymäpäiväkahvitteluihin, meillä oli kahta erilaista kakkua. Kermakakku valkosuklaamoussella ja kuningatarmelballa, rommi-suklaakakku, unelmatorttua sekä tätä. Jotenkin noiden kaikkien jälkeen tämä yllätyksekseni ei maistunut minulle. Tekikö sen limen mehu, oliko sitä kenties liikaa vai oliko se kondensoitu maito mutta ei sytyttänyt. Sitruunanmehulla voisi ehkä toimia (minulle) paremmin.
Mutta onneksi päivänsankari ja vieraat pitivät, sehän se pääasia on. :)
Lime pie
( 24cm vuoka)
200g Digestivekeksiä
100g voisulaa
2 rkl sokeria
3 kpl limettiä
6 kpl keltuaista
400g kondensoitua maitoa
1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun: Kermavaahtoa, vaniljasokeria maustamiseen, limettiä
- Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Lisää sokeri. Vuoraa (24cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla tai pingota se pohjan päälle ja laita reuna kiinni. Painele keksiseos pohjalle ja reunoille.
Esipaista 150 asteessa noin 10 minuuttia.
Jätä pohja pöydälle odottamaan ja säädä uuni 175 asteeseen.
- Raasta limetin vihreää kuorta 2tl, varo ettei joukkoon tule valkoista kitkerää kuorta.
- Purista limeteistä mehu. Erottele munista keltuaiset, valkuaiset voit vaikka pakastaa tai tee munakas.
- Lisää keltuaiset ja kondensoitu maito kulhoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja kaada limetin mehu nauhana. Lisää kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Koristele jäähtynyt Lime pie kermavaahdolla ja limetin siivuilla.
Pitääkö kondensoitua maitoa käsitellä millään tavalla ennen sen lisäämistä täytteeseen? :) ihana ohje, kokeilen kyllä! :)
VastaaPoistaEi tarvitse käsitellä, sen kuin vain lisäät suoraan purkista. :)
Poista