Kaakaokakkupohja

Kaakaoinen täytekakkupohja on hyvä vaihtoehto silloin, kun tahdotaan korostaa täytteiden makua. Kun kakussa on herkullinen mousse tai vaikkapa jotain taivaallista hilloa, kakkupohja ei saa olla silloin raskas tai vahvan makuinen. Silloin tämä kaakaolla maustettu pohja on oikein hyvä valinta. Sama pätee toisinpäin, jos kakkuun tehdään suklainen ja raskaampi pohja on hyvä miettiä täytetteet sen mukaan että ne ei veisi huomiota pohjalta. Helposti käy niin että kakkupala on täynnä vahvoja makuja ja mikään ei erotu edukseen.

Minulla on ollut vuosia päähänpinttymä siitä että kaakaoiset kakkupohjat tai muffinssit ovat kuivia. Tai ei se mikään päähänpinttymä ole vaan silkka tosiasia, kun taikinaan lisätään tummaa kaakaojauhetta se luonnollisesti jämäköittää sen. Hyvä muistisääntö onkin että tummaa kaakaojauhetta käytettäessä, lisää aina tilkka esimerkiksi kermaa. Näin taikina on sekä kaakaoinen mutta myös mehevä.
Kaakaokakkupohja
(22-24cm)

6 huoneenlämpöistä munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa

- Voitele ja jauhota 22-24cm halkaisiljaltaan oleva kakkuvuoka.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi ja napakaksi vaahdoksi. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja sekoita varovasti käännellen. 
- Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla
180 asteessa 35-45 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...