Raparperipaistos

Tätä raparperipaistosta tulee tehtyä joka kesä. Sen pyöräyttää nopeasti, kovin kummoisia raaka-aineita ei tarvita ja se on kaikenlisäksi hyvää. Menee sellaisenaan mutta kyllä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa on aivan vastustamaton! 

Raparperin kaveriksi tähän sopii myös mansikka. Olen tehnyt tätä myös puolukasta, omenoista, päärynästä. Eri mausteilla saa vaihtelua myös: kardemumma, kaneli, vanilja. Chililläkin voi maustaa esimerkiksi päärynäpaistoksen. Rohkeasti kokeilemaan eri versioita! :)




Raparperipaistos
( piirasvuoka ) 

500g raparperia
1 dl ruokosokeria tai siirappia
mausteeksi: kanelia ja kardemummaa

150g voisulaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria 

- Pilko raparperit kuutioiksi, tuoreita raparpereja ei tarvitse kuoria. Sekoita joukkoon ruokosokerit tai siirappi sekä mausteet, ja levitä voideltuun piirasvuokaan. 
- Sekoita kauraseoksen ainekset keskenään ja levitä raparperien päälle. 
Paista 200 asteessa 30 minuuttia. 

Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.




6 kommenttia:

  1. Näitä ihania raparperi-ohjeita pursuaa nyt joka puolelta. Tämäkin vaikuttaa erittäin herkulliselta, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt on raparperiaika parhaimmillaan, reseptejä jos jonkinnäköisiä on tullut vastaan! Harmi kun ei millään voi kaikkea testata :) Tämä on sellainen mitä tulee joka kesä tehtyä, milloin milläkin versioilla.

      Poista
  2. Raparperi, kaurahiutaleet ja vaniljajäätelö (+mansikka)! Ei voi olla muuta kuin äärettömän herkullista! :D

    VastaaPoista
  3. *slurps* En ole vieläkään kerennyt hakea mamman luota raparpereja, mutta jos tänään hakisin, niin pääsisin testaamaan vaikka tätä ihanaa paistosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa, on niin nopeakin tehdä. Kiva kun poikkesit kommentoimaan, juuri eilen harmittelin kun en ole ehtinyt teidän muiden blogeissa käymään ollenkaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...