Perhospikkuleipä

Oli aivan pakko päästä näpertelemään pikkuleipiä joten tässä päivänä eräänä tartuin tuumasta toimeen ja pyöräytin keksitaikinan. Tein samalla ohjeella kuin ennenkin, mutta maustoin taikinaa appelsiinisokerilla jota ostin virosta. Kyllä oli hyvää!

Joku aika takaperin sain naapurin mummolta ompelulehtiä lainaan joista poimin uusia ristipistomalleja talteen. Kamalan vaikea hahmottaa kokoja, paperilla ne näyttävät kamalan suurilta ja kun keksin päälle tekee kuvio pienenee valtavasti. Kun paljon harjoittelee eiköhän nuokin osaa sitten hahmottaa jo paremmin. Tekeillä on monivärisiäkin töitä, mutta nyt aloitin tälläisellä valkoisella. Valmiin, kuivuneen kuvion tomutin kyllä lopuksi tomuväreillä. Näissä pikeeritöissä ikävin puoli minusta on niiden värjäily ja jakaminen eri pusseihin, joten välillä tälläinen pieni oikaisu on ihan kiva. :)



Reunat jäivät vähän tyhjän näköisiksi ja minkäänlaista kuviota en keksinyt joten muovailin parit sokerimassakukkaset. Keskustan pallerot on värjätty tomuvärein myös.




Pikkuleipätaikina

150g voita
1 dl tomusokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
1 tl vaniljasokeria 
(3 tl appelsiinisokeria
tai 1 appelsiinin raastettua kuorta)
½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon.
Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin kylmettymään. 
Taikina on helppoa käsiteltävää jääkaappikylmänä.

Ota muotilla pikkuleipiä ja paista uunin keskitasolla
200 asteessa n. 6 minuuttia. 
Käytä ajastinta!!


Pikeeri

1 munan valkuainen
tomusokeria 
sitruunamehua
lisäksi: vahva pakastuspussi + pussin sulkija

- Erottele valkuainen kulhoon, lisää tomusokeria, loraus sitruunanmehua ja vispaa jäykähköksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria. 

Valuta esimerkiksi lusikalla pikeeriä kulhon reunaan ristiin rastiin niin näet jämähtääkö pikeeri vai liukeneeko viivat toisiinsa. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. 

Lusikoi pikeeri pakastuspussiin, sulje pussi ja leikkaa kulmaan pieni reikä. 



Välillä käy niin että viivat menevät minne sattuu. Se ei kuitenkaan haittaa vaan ota pikeeri pois heti hammastikulla. Myös reunat kannattaa tasata ennenkuin ne kuivahtavat.



Kukat on tehty tämännäköisillä muoteilla. Reunoja ohensin pyöreäpäisellä työkalulla ja käänsin kukkasen toisinpäin. Pieni sävytys vihreällä ja keltaisella tomuvärillä ja pallukan liimaus pikeerillä. Kukkaset kuivuvat nopeasti.



 Olisiko Sinulla on vinkata pieniä ( max n.50-60 ruutua ) ristipistomalleja? Voit laittaa ohjeet/ linkit kommentteihin tähän alle tai vaikka sähköpostissa. Kiitos jo etukäteen! :) 

4 kommenttia:

  1. Tämä on tosi upea!
    En malta olla heittämättä omaa ajatusta ilmaan - pienemmät kukat olisivat paremmat, jotta perho pääsee ansaittuun pääosaansa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nami-hiiri. Omat tavoitteet lopputuloksesta on korkealla ja tämä on omissa silmissä täysi räpellys vielä. Mutta aion kyllä harjoitella tätä puuhaa enemmän!
      Totta, että suuret kukkaset vievät hieman huomiota perhosesta. Perhonen tuli hieman väärään kohtaan vaikka kuin laskin moneen kertaan ruudut, ja tyhjää tilaa noilla kukkasilla peittelin.
      Olisin tehnyt reunaan jotain nauhamaista kuviota mutta ei ollut malleja valmiina ja ei oikein sytyttänyt sillä hetkellä minkälaista kannattaisi tehdä.

      Poista
  2. Kaunis! Hyvin sinulta onnistuu nämä "ristipistotyöt" näin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Perinteisellä tavalla ne ei sitten onnistukaan, lanka ja neula ei ole luotu minun käteen :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...