Kahden kerroksen juustokakku

Kun ei tahdota tehdä täytekakkua, juustokakut ovat silloin hyvä vaihtoehto tilalle. Niissä ei ole pohjien paistamisia ja kostuttamisia, ja on mukavaa vaihteluakin juhlapöytään. Täyte kootaan oman mieltymyksen mukaan, ja kerroksia voidaan laitta vaikka kolme jos tahtoo kakkuun eri makuja. 
Myös pohjaan saadaan vaihtelua erilaisista kekseistä, yleisimmin käytetty keksi taitaa olla Digestive mutta suosittelen kokeilemaan myös erilaisia kaura- ja täytekeksejä.  Joukkoon voi sekoittaa pähkinöitä rouheutta tuomaan ja vaikka suklaarouhetta. 

Tämän kakun pohja muodostui kaurakekseistä ja Snickerseistä, joka toi kivaa potkua muuten vähän makeaan kakkuun. Suolainen ja makea, ne niin toimii yhdessä!  Täytteenä on suklaamousse sekä vaniljainen täyte joka on peräisin tästä Amerikantädin marjapai:sta.



Kahden kerroksen juustokakku
( 24cm )

Pohja
175g Kaurakeksejä
150g Snickersiä
75g sulaa voita

Suklaatäyte
100g maustamatonta tuorejuustoa
150g sulatejuustoa
1 dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
2 munankeltuaista
1½ Brunbergin tummaa suklaalevyä
100g Fazerin sinistä
4dl kuohukermaa

Vaniljatäyte
100g sulatejuustoa
2dl ranskankermaa 
½ dl tomusokeria
1-2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
3 liivatelehteä + tilkka kiehuvaa vettä
2 dl kuohukermaa

Pinnalle: Kaakaojauhetta, suklaahippuja, kookosmakeisia

- Vuoraa 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit ja Snickersit monitoimikoneella hienoksi. Jos tahdot sattumia, pilko Snickers hienontamisen sijaan. Lisää sula voi, sekoita ja painele keksiseos vuoan pohjalle.

- Sekoita maustamaton tuorejuusto, sulatejuusto, sokerit ja munan keltuaiset keskenään.
- Sulata suklaat vesihauteessa. Vaahdota kerma vaahdoksi, lisää sula suklaa juustoseokseen ja sen jälkeen kerma muutamassa erässä varovasti sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jäähtymään. 

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. 
- Sekoita sulatejuusto, ranskankerma sekä sokerit keskenään. Laita liivatelehdet mukiin, ja kaada ruokalusikalla kiehuvaa vettä kunnes liivatteet ovat sulaneet. Lisää juustoseokseen ohuena nauhana varovasti kaataen, voit samalla sekoittaa vispilällä ettei tule paakkuja. 
- Lisää kermavaahto parissa erässä ja sekoita varoen. Kaada jähmettyneen suklaamoussen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. 

Ota kakku irtopohjavuoasta, sihtaa pinnalle kaakaojauhetta, koristele suklaahipuin sekä kookosmakeisilla. Laita kakku tarjoiluastiaan ja nauti hyvässä seurassa. :)




Tämä kakku tarjottiin esikoiseni 10v juhlissa, ja täytyy sanoa että syrjäytti jopa Mutakakun! ;)


Toivotan teille lukijoille oikein hyvää viikonloppua, näyttää lupaavalta että saataisiin nauttia se auringonpaisteessa! <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...