Omenatsatsiki

Omenaviikon kolmas resepti. Alkuviikko mentiin pullalla ja kakulla joten pidetääns kevyempi keskiviikko. Tsatsiki, siis se kurkkuversio on minun yksi lempilisukkeistani. Se on ihanan raikas ja sopii monelle aterialle, yleensä grilliruuan tai lihapullien kaveriksi sitä tykkään tehdä. Joskus on tainnut pitsan kanssa sitä olla myös ja maistui kyllä sekin makupari. 

Nyt tein tsatsikin omenaraasteesta eikä kyllä hävinnyt yhtään kurkkuversiolle. Meillä ei ollut tuoretta basilikaa joten käytin kuivattua mutta suosittelen ehdottomasti käyttämään tuoretta! Basilikan ihana maku pääsee paremmin esiin niin. Tuore oreganokin voisi toimia, sitä olisi kasvanut tuolla ulkonakin mutta eipä tullut aiemmin mieleen.
 Meillä syödään tätä herkkua tänään kanankoipien ja tattarin kanssa. Voi nam!


Omenatsatsiki

1 hapan omena
2 tl limen mehua ( myös sitruuna sopii!)
400g maustamatonta jogurttia TAI
kreikkalaista jogurttia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
nippu tuoretta basilikaa
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä
1 tl hunajaa

- Valuta maustamaton jogurtti suodatinpussissa joitakin tunteja jääkaapissa. (käytin kreikkalaista jogurttia ja en valuttanut)
- Raasta kuorittu omena ja lisää limenmehu. Lisää mausteet ja hunaja sekä öljy ja sekoita. 
Lisää jogurtti, sekoita tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa joitakin tunteja ennen tarjoilua. 

Sopii: sika-, lammas-, ja linturuokien kanssa, pitaleivissä, pitsan kanssa, voileivälle, hampurilaiseen, raikkaan salaatin kanssa.




Kommentit

  1. Hyvä idea, vien ohjeen heti mukanani meidänkin keittiössä toteutettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Meillä tykätään näistä kylmistä kastikkeista ja myös tämä sai lämpimän vastaanoton. :)

      Poista
  2. Hyvä idea minustakin. Omena varmasti sopii hienosti kurkun sijaan. Antaa hyvää makeuttakin.:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit