Teko-ohjeet helppoihin kukkiin


Eilen oli ihan järkyttävä ilma, tuuli niin kovaa että puut notkuivat ja huojuivat joten me lasten kanssa pysyteltiin visusti sisällä. Kaivoin kaapista pitkästä aikaa massat esiin ja ajattelin samalla kuvata teille tälläisten helppojen kukkien teko-ohjeet .

Joskus kun minulla ei vielä ollut kovinkaan montaa kukkamuottia, kehittelin kukkamallin pyöreää piparimuottia käyttäen. Mitä useampi kerros sen näyttävämpi kukka. Näihin kuvauksiin tein kukkaset kahdesta palasta ja ihan kivoja tulee eikä aikaakaan kulu kauaa. :)Massana käytin 2 osaa sokerimassaa, 1 osa marsipaania. Sokerimassan ansiosta kukkaset kuivuvat nopeammin ja marsipaanin ansiosta ne eivät kuivu liian nopeasti. Marsipaani tuo myös pientä elastisuutta jolloin näitä on kivempi käsitellä. 

Voit käyttää erikokoisia muotteja tai samankokoisiakin. Myös kerrosten värejä voi vaihdella haluamansa mukaan. Jos et omista minkäänlaisia pyöreitä muotteja, kotoasi löytyy varmasti maustepurkin kansia yms joilla osat voit ottaa. 


Ohenna reunoja, keskeltä ulospäin.Tee toinen ohennus kierros, tällä kertaa hieman keskemmältä.


Käännä pala.


Voit hieman muotoilla poimumaisesti muutamista kohdista. Minä hieman venytin kaksin käsin ja samalla poimutin, ei vain saanut otettua samalla kuvaa kun yksin kuvailin ;)


Aseta pala kaksinkertaiseksi taitettua foliota esimerkiksi munankennon päälle ja laita ensimmäinen pala sen päälle. Paina varovasti keskeltä jolloin terälehdet hieman kohoavat ylös.

Aseta toinen pala keskelle ja paina varoen. Muotoile terälehtiä lisää tarvittaessa.


Pyöritä keskelle pala massaa, pursota päälle pikeeriä tai valmista sokerikuorrutetta ja ripottele päälle unikonsiemeniä.


Halutessasi voit sipaista kukkiin vielä hieman helmiäiskimalletta säihkettä tuomaan. :)Laita valmiit kukkaset foliomuoteissaan kuivumaan esimerkiksi rasiaan ilman kantta. Suojaa tarvittaessa leivinpaperilla pölyltä ja säilytä kaapissa huoneenlämmössä.
Anna kuivua ainakin vuorokausi niin pysyvät muodossaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...