Merirosvojuustokakku

Viikko sitten juhlimme kuopuksen 4-v synttäreitä merirosvoteemalla. Viime viikon piti olla täynnä postauksia juhlista ja pääsiäiseksi aikomuksena ollut videokin jäi haaveeksi, kun juhlien jälkeen kevätflunssa kaatoi koko perheen petiin. Letkeän laiska pääsiäisloma siihen perään niin voin sanoa että nyt on levännyt olo ja virtaa sekä ideoita piisaa. :)

Merirosvokakkuun tahdoin kokeilla kiilteen tekoa ensimmäistä kertaa ikinä. Hyydytin kakun jo torstaina ja perjantaina lisäsin kiilteen, (Kakkutaikurille ja Sitruunamarengin Katrille kiitokset neuvoista!) sillä jos jotain menisi pieleen niin ehtisin varautua suunnitelma B:n. Olin joskus vuosia sitten nähnyt tässä blogissa hauskan idean rantakakkuun, jossa mousse oli hyydytetty vinoon syvyyttä tuomaan ja tahdoin nyt käyttää sen idean tähän. Harmikseni kuvissa ei näy oikeita värisävyjä, mutta livenä näkyi hienosti kuinka sininen meri syveni. Rantahiekka on digestiveä ja merirosvojen unohtamat kultakolikot olivat marsipaania jotka on tomutettu kultatomulla. Kakkukynttilöistä iso kiitos Sokerivaltakunnan Sanjalle!



Merirosvojuustokakku 
(24cm)

Pohja
1½ pötköä dominokeksejä
75g voisulaa

(voit korvata 2 dl jogurtista 200g:lla tuorejuustoa)

Kiille 
4 dl Spriteä
4 kpl Meiran liivatelehteä
Sinistä elintarvikeväriä (Wilton Sky Blue)

Koristeet:
Digestivekeksiä
Kulta-valkoisia nonparelleja
Marsipaanikolikoita
+ kultatomua

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa dominokeksit esimerkiksi pakastuspussissa kaulimalla.

Valmista dominomousse mutta jätä täytettä sivuun n. 3 dl ennen keksien lisäämistä ja kaada täyte
 vuokaan. Kaada lopuksi valkoinen, keksitön täyte pintaan ja hölskyttele kakkua hieman niin että mousse varmasti on jokapuolella reunoilla. Sitten koristele pinta kakkuraapalla aaltokuvioita tehden. Laita kakku jääkaappiin ja hyydytä se vinoon laittamalla vuoan toisen reunan alle esimerkiksi puulasta. 
Anna hyytyä n. 5 tuntia tai yön yli. 

- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
Kuumenna sprite ja värjää se siniseksi. Purista liivatelehdistä vesi ja laita ne mukiin. 
Lisää kiehuva sprite päälle ja anna seoksen jäähtyä niin että se on haaleaa. 

Lisää sprite-liivateseos ruokalusikallinen kerrallaan kakun pintaan. Anna hyytyä jääkaapissa.
Kun täyte on kunnolla hyytynyt, (odotin seuraavaan päivään) irroita kakku vuoasta. Tarvittaessa käy ensin veitsellä reunat läpi jotta kakku irtoaa, ja aseta kakku tarjoiluastiaan. 
Koristele kakku hiekkamurulla, nonparelleillä, kultakolikoilla ja merirosvoaiheisilla kakkukynttilöillä. 






8 kommenttia:

  1. On kyllä kiva! Mäkin olen tainnut tuon samaisen esimerkkikakun joskus bongata. Jäi itsellekin mieleen, muttei ole tullut tilaisuutta kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä niin hieno. Tähänkin oli tarkoitus tehdä palmu ja aarrearkku mutta aika loppui kesken, päivänsankari oli kyllä tosi innoissaan jo noista kynttilöistäkin. :)

      Poista
  2. Hieno kakku. Kyllä kuvistakin sinisen sävyeroja huomaa, mutta livenä tietysti kaikki on aina entistä hienompaa. Tuo aaltokuvio kiilteen alla on myös hieno idea.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Luulin ensin että aaltokuvio ei jäisi pintaan mutta hyvinhän se jäi. Kivasti korostuu värikkään kiilteen alla. :)

      Poista
  3. Siis todella upea! Niin upean näköiset aallotkin tuossa pinnassa.

    VastaaPoista
  4. Tosi ihana kakku:-) pitäisi joskus käyttää tätä tekniikka, aivan upeat aallot!
    Minä ja anoppi jo toinen päivä herktellemme ihanan appelsiinituorejuustokakun kanssa, missä käytin sinun appelsiinisokeria. Tuli tosi hyvä. Yritän joskus ehtiä konelle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Sanja! Olin suunnitellut jos tekisin akvaariokakkuasi matkien meren pohjaan jotain kivaa mutta en ehtinyt. Seuraavaan vesiaiheiseen sitten. :)
      Appelsiinituorejuustokakku kuulostaa hyvältä! Kiva kuulla jos sokerista oli hyötyä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...