Punaherukkakakku

Sain eestissä naapuriltamme muutamia aikakauslehtiä joista ensimmäisenä luonnollisesti tarkastin reseptit. Sieltä löytyikin sitten tälläinen herkullinen punaherukkakakku josta kiinnostuin taikinaan tulevan fariinisokerin ja päälle ripoteltavien mantelilastujen vuoksi. 

Viime viikonloppuna suunnistinkin herukkapensaideni luo joissa jokunen marja jo kypsänä olikin. Koko puskan kävin malttamattomana läpi ja sain kerättyä kypsiä marjoja juuri sen verran että kun osan marjoista korvasin valkoisilla herukoilla sain leivottua tämän kakun ohjeen puolittamalla. Nyt herukat alkavatkin olla jo kypsiä koko pensaassa, saa tehtyä lisää piirakkaa. Seuraavaksi aionkin tehdä tätä ihanaa Amerikan tädin marjapai :ta.  (joka on muuten gluteeniton ja munaton)



Punaherukkakakku
( 24-26cm irtopohjavuoka tai kaksinkertaisena uuninpellille )

125 g voita
3 pientä kananmunaa ( kaksinkertaiseen kakkuun 5 kpl )
2,5 dl fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
4-5 dl punaherukoita
n. 70g mantelilastuja
koristeluun: tomusokeria

- Laita irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä. 
- Sulata voi ja jätä jäähtymään. 
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja fariinisokeri. 
-Sekoita kuivat aineet keskenään (ei mantelilastuja) ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää viimeisenä sula voi ja sekoita varovaisesti sekaisin. 

Kaada esivalmisteltuun kakkuvuokaan ja ripottele pinnalle ensin marjat ja sitten mantelilastut. 



Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia
kiertoilmalla 170 asteessa.

Vinkki! Täytä kakku:
Vaahdota 1 dl kermaa, mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja lisää 1 dl rahkaa ja kaada päälle kinuskikastiketta raidoiksi.

tai: tarjoa vaniljajäätelön kera.


Kommentit

Suositut tekstit