Pikatryffelit

Meillä alkoi syysloma ja ajattelin sen kunniaksi hemmotella perhettä herkuin. Kovin aikaavievää en ehtinyt kuitenkaan tekemään joten nämä pitkään tekemislistalla olleet pikatryffelit pääsivät kokeiluun. Resepti on  todellakin ihanan helppo, digestivet muruksi, joukkoon kondensoitu maito ja kaakaojauhe ja sitten vain herkut palleroiksi. Lopuksi kieritys kookoshiutaleissa ja pikatryffelit ovat valmiita! 

Saimme vihdoin suomeenkin kondensoitua kaakaota, joten sitä voisi käyttää aivan hyvin näissä ja jättää tuon kaakaojauheen silloin pois. Ja jos et ole kookoksen ystävä voit korvata sen mantelirouheella esimerkiksi. Nyt tuli korkattua se kesällä ostamani kilon kondensoitu maitotölkki.
 Sitä olisi vielä 7½ dl jäljellä, ideoita mihin sen hukkaisin..?



Pikatryffelit
(n. 36 kpl)

300g Digestiveä murskattuna
2 rkl kaakaojauhetta
2½ dl kondensoitua maitoa (keittämätöntä)
2½ dl kookoshiutaleita

- Murskaa digestivet esimerkiksi pakastepussissa päältä kauliten. Kaada kulhoon ja sekoita kaakaojauhe ja kondensoitu maito joukkoon. Pyörittele palloiksi teelusikan avulla ja kieritä lopuksi kookoshiutaleissa. 

Anna jähmettyä hetki jääkaapissa -jos maltat..



Minä en malttanut odotella.. ;)





8 kommenttia:

  1. Kiitos, nämä menee kokeiluun! Ehkäpä lapsille halloweeniksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muuten halloweenpöytään onkin oikein hyvä tarjottava! Ja kivan helppokin tehdä :)

      Poista
    2. Kyllä! Mä ajattelin jos piffaisin niitä vielä ja laittaisin pallosille jalat ( halloweeniin sopiviksi, you know ) :)

      Poista
  2. Käytitkö kondensoidun maidon keitettynä vai ilman? :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköiset tryffelit,Kondensoitu maito on kyllä mahtava aines;ensi kerran se tuli todettua Venezuelassa asuessa jossa sitä tungettiin aika moneen jälkkäriin;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ajatella että maailmalla sitä(kin) käytetään vaikka ja mihin, täälä meillä on vielä aika uusi tuote koko maito! Pitääpä tutkia enemmän näitä reseptejä itsekin, saisi purkinlopun käytettyä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...