Joulukalenterin 9.luukku - Kuusimetsäkakku

Viime vuonna osa meidän Blogiringin porukasta askarteli joulukalenterin, ja tänä vuonna tämä perinne jatkuu. Jouluhullua porukkaa, ihanaa! Eilen 8.luukun avasi Lillalove ja tämän postauksen luettuani silmäni kostuivat. Koskettavaa ja antoi ajattelemisen aihetta. Tänään luukun avaa lisäkseni Ku ite tekee ja huomenna vuorossa on Vastaisku ankeudelle-blogi. Mahtavia ja keskenään niin erilaisia blogeja, jännittävä ja mielenkiintoinen joulukalenteri tänä(kin) vuonna! :)

Herkkuhovin luukun takaa paljastuu kirjoittajan oma syntymäpäiväkakku, joka sai niin paljon kehuja että uskallan sen teillekin jakaa. Salainen aseeni oli tässä Nutella joka sopii tietenkin suklaamoussen joukkoon kuin nenä päähän. Päälle kokeilin kanelin makuista täytettä ja nuohan olikin oikein oiva makupari yhdessä. Kaneli ja Nutella, mmm! 

Koristelussa mennään yksinkertaisella ja helpolla, lumikasoja (joita tännekin saisi vesilätäköiden sijaan tulla!!) ja kuusimetsää.



Kuusimetsäkakku
(24cm vuoka)

Pohja:
200g Digestiveä
70g voita

Nutellatäyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista
300g tummaa suklaata
3 rkl Nutellaa
6 dl kermaa (joista n. 2dl koristeluun!!)

Kanelitäyte:
2dl vispikermaa
100g turkkilaista jogurttia
3/4 dl tomusokeria
1-2 tl kanelia
2 liivatelehteä
+ 2-3 rkl kiehuvaa vettä

Koristeluun: 50g tummaa suklaata, nonparelleja, kermavaahtoa

Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. 
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos pohjalle. 

- Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit, keltuaiset, sulatettu suklaa sekä Nutella. Vaahdota kerma, säästä 1/3  koristelua varten ja lisää loppu kermavaahto varovasti käännellen täytteeseen. Kaada vuokaan ja laita jääkaappiin odottelemaan.  

- Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon tomusokeri ja kaneli. Purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi pois ja laita ne kahvikuppiin. Kiehauta tilkka vettä ja lisää ruokalusikallinen kerrallaan liivatelehtien päälle, niin että ne sulavat. Kaada liivateseos jogurttiseokseen samalla vispaten. 
Lisää kermavaahto lopuksi varovasti käännellen ja kaada täyte vuokaan. 
Laita kakku jääkaappiin. 

Sulata suklaa vesihauteessa, lisää pakastuspussiin ja leikkaa pussin suuhun pieni reikä. Pursota leivinpaperille suklaakuusia, ja koristele välittömästi esim. nonparelleilla. Laita kuusen jääkaappiin jähmettymään. 

Pursota kermavaahtopalleroita pyöreäpäisellä tyllalla "lumikasoiksi" ja aseta kuuset kinoksien päälle. 









Joulukalenteriamme pääset seuraamaan täältä:




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Maistui hyvältä myös, ainakin tälläiselle suklaan ja nutellan fanille ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...