Appelsiinikahvikakku

En voi olla hymyilemättä. Viisi vuotta sitten tähän aikaan minulla oli suuri maha ja valtava appelsiinihimo. Kuopuksemme heilui ja potki mahassa kiitettävän ahkerasti, ja minä popsin appelsiineja raskaushimoissani. Joka päivä monta kappaletta, en tiennyt mitään parempaa ja niitä kannettiin kotiin kassitolkulla. 

Ja nyt. Viisi vuotta myöhemmin, tuo mahassa majaillut kuopukseni pyytää appelsiinia. Monta kertaa päivässä, hän ei tiedä mitään parempaa kuin appelsiinit. Niitä pitää syödä aamupalalla, välipalalla ja iltapalalla. Ja nehän onkin nyt parhaimmillaan, alkuvuosi on mitä parhainta appelsiiniaikaa joten niitä pitääkin syödä ja nautia niiden mehukkaasta mausta. Rakastan appelsiinien lisäksi myös kahvikakkuja, joten kaivoin lempireseptini esiin ja nostin jauhopaketin pöydälle. Ohjeen olen joskus löytänyt Ulla Svenskiltä, ja sitä olenkin sen jälkeen todella usein käyttänyt. Jos minulta kysytään hyvää appelsiinireseptiä, annan joka kerta tämän. Näitä on tehty myös tilauksesta ja ovat saaneet joka kerta kiitosta. Tässä teille siis superherkullinen kahvikakkuresepti, tähän parhaaseen appelsiiniaikaan!





Appelsiini kahvikakku
(iso kahvikakkuvuoka)

2.5 dl sokeria
4 keltuaista
4 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
250g voisulaa
4 valkuaista
1 appelsiininmehua
+ raastettu kuori

- Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka. Voit käyttää vehnäjauhoja tai korppujauhoja.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. 
- Pese appelsiini ja kuori se. Varo ettei tule valkoista kitkeryyttä tuomaan! Purista appelsiinista mehu.
Lisää mehu, kuoriraaste ja valkuaisvaahto vuorotellen taikinaan varovasti käännellen. 

Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 50 minuuttia 
kiertoilmalla: 150 asteessa 40-50 minuuttia.

Ota kakku uunista ja tarkista tikulla kypsyys. Anna seistä hetki vuoassaan (n. 5 minuuttia) ja kumoa leivinpaperin päälle. 



4 kommenttia:

  1. Ihanan aurinkoiset kuvat! Aurinkoa päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! <3 Appelsiinilla on ihanan piristävä vaikutus, niin syödessä ja kuvissa. :)

      Poista
  2. Oih! Raikkaan näköinen. Otan testiin ohjeesi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanan raikkaan makuistakin. Mietin ensin päälle suklaakuorrutusta mutta kun kakku on itsessään jo niin hyvää, jätin sen pois. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...