Mustikka-kookosmurupiiras

Meillä kaivellaan pakastimen kätköistä viimeisiä mustikkapussukoita, kohta nekin on loppu ja hyvä niin sillä mustikka-aika lähestyy kovaa vauhtia. Mustikka on heti vadelman jälkeen oma suosikkimarjani. Se on ihanan perinteinen jota voi käyttää niin arkisiin kuin juhlaviinkin leivonnaisiin ja kakuntäytteisiin, smoothiehin, puuroihin, jäätelön kanssa ja ihan sellaisenaan. 

Löysin joskus vuosia sitten kirjottamani reseptilappusen vihkoni välistä ja muistelin etten ollut koskaan sitä kokeillut, kirjoittanut vain ylös ja sitten unohtanut muiden reseptien joukkoon. Piiraan päälle tuleva kookosmuruseos siirapilla alkoi kiinnostamaan joten päätin kokeilla. Piirakasta tuli herkullinen ja mehevätäytteinen, jossa maistui ihanasti kookos. Tässä siis hyvä, nopea piirakka jota leivon kyllä useamminkin. :)




Mustikka-kookosmurupiiras
( 26 cm vuoka )

Pohja
1,75 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
150g voisulaa
3 dl mustikoita

Kookosmuruseos
25g sulaa voita
0,5 dl sokeria
0,5 siirappia
1,5 dl kookoshiutaleita

- Sekoita pohjan ainekset mustikoita lukuunottamatta keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat. 
- Sekoita kookosmuruseoksen ainekset sekaisin keskenään ja ripottele nokareina mustikoiden päälle. 


Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 minuuttia. 
Viimeiset 10 minuuttia paisto folion alla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...