Pehmeä omenapiirakka


Kun on päästänyt suosiolla kesän rippeistä irti ja hyväksynyt saapuvan syksyn sitä huomaa kuinka kivaa aikaa syksy onkaan ja sen jälleen ottaa avosylin vastaan. Alkusyksy on täynnä värejä ja makuja. Ilma viilenee ja tunnelma lämpenee. Saa poltella kynttilöitä ja hipsiä iltaisin villasukat jalassa keittämään teetä. (sitä teen kyllä kesähelteilläkin)

Saimme luvan käydä naapurissa omenavarkaissa ja komea kassillinen sieltä ryövättiinkin. Tein omenasosetta jota rakastan ylikaiken, sekä tätä ihan maailman parhainta omenapiirakkaa. Leivoin keväällä samalla ohjeella raparperipiirakkaa mutta kirjoitan tämän ohjeen tännekin niin ei tarvitse ees taas mennä linkkien kautta. 

Piirakka on niin hyvää että sitä ihan unohtaa kaivata mitään vaniljajäätelöitä tai kastikkeita. Ehei, tämä menee sellaisenaan ja kaipaa ainoastaan suurta kupillista kahvia kaverikseen. 



Pehmeä omenapiirakka
( uuninpellillinen )

3 kananmunaa
2 dl sokeria
2.25 dl maitoa
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5-6 omenaa
pinnalle: kanelia ja sokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Kiehauta kattilassa voi ja maito. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää vuorotellen yhdessä kuuman voi-maitoseoksen kanssa taikinaan. 

Kuori ja pilko omenat ja lado taikinan päälle. Ripottele päälle hyvin kanelia ja sokeria. 

Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 
30 minuuttia n. 175 asteessa
tai kiertoilmalla n. 160 asteessa.

Leikkaa jäähtynyt piirakka paloiksi.





Kommentit

Suositut tekstit