Suklaamoussekakku

Viikonloppuna juhlimme esikoiseni 12-vuotissynttäreitä. Toivomuksena kakkuun oli suklaamoussea, niinkuin aina, ja päälle suklaata. Leivoin kuohkean ja ja suussasulavan (se oikeasti sulaa suuhun) kaakaoisen kakkupohjan ohratärkkelyksestä. Sen koostumus sopii mielestäni täydellisesti yhteen pehmeän suklaamoussen kanssa. Suosittelen leipomaan pohjan jo edellispäivänä ennen täyttöä valmiiksi ja suojaamaan se siksi aikaa muovikelmulla, jolloin pohja ehtii tiivistyä hieman ja on helpompi leikata. 

Tällä kertaa olin hyvissä ajoin tarjottavien kanssa liikkeellä: täytin kakun jo torstaina jotta perjantaina olisi hyvin aikaa kuorruttaa ja koristella kakku. Lauantaina, juhla-aamuna sai sitten rauhassa puuhailla kahvikuppien ym muiden kanssa, ilman kakkustressiä. 
Olin juuri kuvaamassa kakkua kynttilän kera, kun esikoinen tuli keittiöön ja henkäisi: "Mitäääh? Ihan sairaan magee!!" Voiko parempaa palautetta kakusta saada? :D 







Suklaamoussekakku
( 26cm vuoka / n.25-30 hlö )

Pohja
7 kananmunaa ( 4dl )
3 dl sokeria
2.5 dl ohratärkkelystä
0.5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinajauhetta
1 tl vaniljasokeria

- Voitele ja jauhota 26cm irtopohjavuoka. 
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon. 
Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla

175 asteessa n. 45-50 minuuttia 
tai kiertoilmalla 160 asteessa n. 45-50 minuuttia
(ajat uunikohtaisia!!)

Tee tikkutesti, jos taikinaa ei jää tikkuun on kakku kypsä. Anna pohjan levätä vuoassaan noin 5 minuuttia jonka jälkeen kumoa se leivinpaperille. 
Anna jäähtyä täysin, päällystä muovikelmulla ja säilytä huoneenlämmössä.

***

Suklaamousse

450g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 - 2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunan keltuaista
300g Brunbergin tummaa suklaata
150g Fazerin sinistä
6 dl kuohukermaa

- Sulata suklaat vesihauteessa. 
- Sekoita tuorejuusto, sokerit ja keltuaiset keskenään. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. 
- Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto nuolijalla nostellen kunnes seos on tasainen. 

Kostutus: Vaniljamaito ( puolet ja puolet maitoa ja vettä, 1 rkl vaniljasokeria )

Vuoraa irtopohjavuoka muovikelmulla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta päälle jäävä pala vuokaan, kostuta. Lisää puolet moussesta, lisää keskimmäinen pohjapala ja kostuta. Lisää loput moussesta ja viimeinen kakkupohjapala. Kostuta ja päällystä muovikelmulla. 
Anna hyytyä jääkaapissä yön yli. 

Seuraavana päivänä aseta kakkulautanen vuoan päälle ja kumoa kakku. Valmista suklaaganache. 

***

Suklaaganache

120g Brunbergin tummaa suklaata
120g kuohukermaa

- Rouhi suklaa pieneksi. Kuumenna (ÄLÄ keitä) kerma ja kaada suklaarouheen päälle.
Sekoittele nuolijalla varovasti kunnes seos on suklaakastikemaista. Älä vatkaa ettei tule ilmakuplia. 

Kaada tai lusikoi suklaaganache kakun päälle. 
Koristele suklaalla ja suklaakoristeilla.







Mikä kakku, tai kakuntäyte on teidän perheessä ylin suosikki vai mennäänkö joka kerta eri kakulla? 

Kommentit

  1. On kyllä sairaan makee! Pidän tuosta tummasta ulkonäöstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Pidän kanssa, hetken mietin jotain väripilkuksi mutta jätin pois. :)

      Poista
    2. Täydellinen tuollaisena. Tuo kakku näyttää niin ihanan kuohkealta, samoin täyte. Tekisi mieli tehdä.

      Poista
    3. Ohratärkkelyksestä tulee tosi kuohkea kakkupohja, juuri sellainen kuin unelmatortuissa on. Eli i-ha-na :D Mousse on pehmeä myös, jos kerroskakkuihin käyttää niin suosittelen laittaan tummaa suklaata lisää jämäköittämään. Suosittelen koklaan tätä! ;)

      Poista
  2. Onpas ihanan herkullisen näköinen suklaapommi täälläkin! Varmasti älyttömän herkullista! ;D Onnea 12-vuotiaalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkullista, nyt hetken tauko suklaaherkuista :D
      Kiitos onnitteluista! <3

      Poista
  3. Upee kakku! Ihan mahtava koristelu! Tälläistä kakkua en ole tehnytkään. Suklaamoussekakkua kyllä, mutta keksipohjalla. Laitetaan tämä resepti muistiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Suosittelen kokeilemaan jos pitää överisuklaisesta kakusta :D

      Poista
  4. Aivan huikeen näköinen kakku! Onnea synttärisankarille näin jälkikäteen :)

    VastaaPoista
  5. Herranjestas mikä kakku! täällä loksahti suu auki ihastuksesta, kakku minun makuuni, mitä enemmän suklaata, sitä parempi :)

    VastaaPoista
  6. Lasten vilpitön ihastelu on kyllä ihan parasta! Meillä mennään aina sen mukaan, kenen synttäreitä vietetään. Esikoiselle suklaata, keskimmäiselle marjoja ja kuopukselle molempia ;-) Kullekin lemppariensa mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, aitoa ja suoraa. Meillä kanssa kuopus rakastaa marjoja, hänen synttäreilleen tehdään joka kerta myös marjakakku. Hän tyytyisi varmasti kupilliseen marjoja ja kermavaahtoakin :D

      Poista
  7. voi luoja, mikä kaunotar! tuon on täytynyt olla hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja, ja se oli! Kyllä sitä sitten tuli syötyäkin, ihan huokaisi helpotuksesta kun kakku vihdoin loppui ;)

      Poista
  8. Mun piti aloittaa herkuton elo, mutta aivan mahdoton tehtävä kun tällaisia kakkuja ilmestyy näkökenttään. Näyttää ihan mielettömältä! Itse en meinaa ikinä onnistua noiden huolettoman täydellisten ganache-valutusten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka. Mulla alkaa kanssa lähes joka kuukausi herkuton mutta aika heikkoa on ollut onnistumisen kanssa :D
      Ei tämä munkaan ganache valunut niin miten olin ajatellut, suklaa on aika haastava raaka-aine. (paitsi levyn muodossa)

      Poista
  9. No on kyllä sairaan magee ja tyylikäs koristelu! Ja epäilemättä ei kuitenkaan vain päältä kaunis! :)

    VastaaPoista
  10. Meillä miesten herkkua on suklaakakku ja mitä överempi, sen parempi joten tätä voisi testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkää överisuklaisesta niin tämähän on silloin enemmän kuin mieleen :D

      Poista
  11. Wau, kelpaisi mullekin synttäreiksi, tai no milloin vaan :) Onnea sankarille! Todella tyylikäs kaakku.

    VastaaPoista
  12. VOI KÄÄK. Ihan mieletön kakku! Ihanat nuo päällä olevat lastumaiset vuoret.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele. Vuoret olivatkin kakun suosituin ja halutuin kohde lapsivieraiden keskuudessa, jostakin syystä =D

      Poista
  13. Kadehdin aina teitä taitavia kakuntekijöitä kun saatte näin kauniita aikaiseksi.

    VastaaPoista
  14. mihin tulee tuo fazerin sininen? on aineluettelossa mutta ei mainintaa sulatetaanko ja milloin lis. kakkuun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fazerin sininen sulatetaan tumman suklaan kanssa, olin epähuomiossa kirjoittanut vain tummasta suklaasta mutta nyt virhe korjattu.
      Kiitos tarkkaavaisuudesta! :)

      Poista
  15. Ihanan kuuloinen ohje! Oletko tehnyt kakkua ikinä gluteenittomana? Mietin onnistuisiko vain ohratärkkelyksen gluteenittomiin jauhoihin vaihtamalla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on suosituin kakkuni jota en voi kuin suositella muillekin. :)
      Olen tehnyt gluteenittomana ihan vain käyttämällä perunajauhoja ohratärkkelyksen sijaan, pohjasta tulee ihanan pehmeä ja suussasulava niillä(kin) ja sopii täydellisesti suklaamoussen kanssa.
      Kostutuksen kanssa kantsii olla varovainen ettei tule ylikostutettua.

      Pohja kannattaa paistaa päivää, kahtakin ennen voi, ennen kuin täyttää niin ehtii tiivistyä ja on helpompi leikata. :)

      Poista
  16. Wow! Oli tosi helpo tehdä.. ja paras mousse kakku ever... vierat ihastuivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että tykkäsit(te), tämä on kyllä meilläkin hitti joka kerta! :)

      Poista
  17. Hyvä resepti. Kakkumassan ja moussen määrä on niin iso tässä reseptissä, että se riittäisi kahteen 26cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Ganachen määrä on sopiva. Itse lisäsin vielä tujauksen rommia täytteeseen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Suositut tekstit