Valkoisia liljoja hääkakkuihin

Tusina liljoja. Ihania kukkasia joita löytyy minunkin kukkapenkeistäni useita kymmeniä, eri värisinä ja pituisina. Kakunkoristeeksi vain näitä ihanuuksia ei ole koskaan tullut tehtyä. Joskus yritin mutta eihän siitä mitään tullut, terälehdet nuokkuivat ja kärsivällisyyteni ei riitä foliotukien laittamiseen sitten ollenkaan. 

Kunnes.. sain pyynnön tehdä kaverini häihin kakut. Aluksi morsiammella ei ollut minkäänlaisia toivomuksia kakkujen suhteen, mutta kun vähän haastattelin ja heittelin ilmoille erilaisia ehdotuksia alkoi jonkinnäköinen kuva hahmottumaan. Pidettiin kakkupalaveri ja siinä valmistui lopullinen suunnitelma kakkujen suhteen. Valkoiset liljat joissa aavistus shampanjan sävyä, sekä valkoiset lehdet joissa olisi hieman vihreää. 

Oli enään yksi mutta, ( tai niitä on ollut useampikin mutta pysytään nyt tässä postauksessa näissä kukissa!) miten ne liljat toteuttaisin? Googlettelin sivustoja läpi ja lopulta päätin mennä yhteen blogiin josta tiesin takuuvarmasti löytyvän liljojen ohjeen, mikäs muukaan blogi se voisi olla kuin Mansikkamäki?! :) 



Mansikkamäessä oltiin tehty liljoja muotilla jossa on 6 sakaraa. En ehtinyt tähän hätään muottia etsimään joten askartelin sen itse. Ensin ympyrä pahviin ja siitä sakaroita piirtelemään. 3 isoa ja 3 pienempää. Pahvi kaulitun massan päälle ja terävällä työkalulla veistelemään ääriviivoja pitkin..
 Voin  jossain vaiheessa koittaa tehdä vaihekuvat liljan teosta. Lisäksi Ebe oli käyttänyt styroxkuppeja liljojen kuivaamiseen, kun olin kaksikymmentä ( tein muutamia varakukkia ) foliokuppia askarrellut jokaiselle kukalle päätin että hankin itselleni nuo styroxkupit makso mitä makso! :D



Heteet olen ostanut virosta Suhkrukunst-nimisestä kakkutarvikeliikkeestä joka sijaitsee Mustmäe tee 5c. Ihana pikku putiikki josta ei meinaa päästä pois millään kun ihania kakkutarvikkeita tulee ihasteltua, hypisteltyä ja sujautettua kukkakankaalla vuorattuun ostoskoriin. Kuin lapsi karkkikaupassa. <3 



Liljat olen tehnyt sokerimassan ja kaulintamassan sekoituksesta, kuivattanut ja sen jälkeen tomuttanut keskustan kullan ja shampanjan sävyisillä tomuväreillä. Pilkut olen maalannut ruskealla elintarviketussilla. 
Kun kukkaset olivat kuivuneet joitakin päiviä, lisäsin heteet. Liljoissahan ei oikeasti ole tuollaista keskustaa mutta näissä oli oltava kun muuten noita heteitä ei olisi saanut kiinnitettyä. Keskustan tomutin myös shampanjansävyiseksi.

Lehdet ovat Renshawn:n sokerimassaa, ensimmäistä kertaa käytin kyseistä merkkiä ja huomasin että kuivuu  nopeasti. Kolme lehteä kerrallaan muotoilin, tomutin ja sitten hieman "rypytin". Useampaa tehdessä rypytys ei onnistu kun massa on jo kuivahtanut sen verran että pinta halkeilee. Lehdet tomutin kimaltavalla vihreällä tomuvärillä.

Että sellaisia kukkasia. Kauanko meni aikaa? Kukkiin noin 10 tuntia ja lehtiin 3. Paljon aikaa olisi säästynyt varmasti jos olisi ollut muotit kukkiin ja lehtiin, sekä ne styroxkipot.. Niitä aion etsiä käsiini vielä lähiaikoina, jos tiedät niistä niin hihkaise ihmeessä!! :)


Amerikantädin marjapai (gluteeniton ja munaton)

Viime päivät ovat menneet kakunkoristeita tehden aina kun siihen on ollut aikaa, joten kaikki ylimääräinen on jäänyt pois kuten leipominen. Alkuviikosta kuitenkin kaivoin erään vanhan reseptikirjani esiin jossa on paljon erilaisia marjapiiraita ja torttuja. Löysin hyvältä kuulostavan ohjeen ja menimme kuopuksen kanssa poimimaan viinimarjat piirakan päälle. Jonkin verran jäi raakoja marjoja puskaan mutta saimme me litran poimittua. Koko hurja satomme olikin sitten siinä :D  

 Kerrankin huonosta muistista oli vain hyvät seuraamukset: unohdin kirjoittaa kauppalistaan tuorejuuston joten korvasin sen sulatejuustolla jota löytyi avattu paketti jääkaapista. Ja nappiin meni! Täyte oli superhyvä ja täyteläinen, sulatejuusto toi kivan koostumuksen ja ryhdin eikä täyte ollut ollenkaan makea. Sopi siis pohjan kanssa joka oli hieman rapsakka ja makeahko kookosen vuoksi. Pinnalla olevat kirpeät marjat kruunasivat kaiken. Kohta juhlitaan esikoista joten tätä leivotaan seuraavan kerran silloin, tuplana.



Amerikantädin marjapai

pohja:
100g voita
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2,5 dl Semper hieno jauhoseos 
(jos ei tarvitse olla gluteeniton tee tavallisista vehnäjauhoista)
½ dl kookoshiutaleita
1 rkl kylmää vettä

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Anna taikinan olla hetki jääkaapissa jotta on helpompaa käsiteltävää. 
- Painele piirasvuokaan, käytä apuna jauhoja. 
- Rypistä leivinpaperi ja laita pohjan päälle. Laita painoksi kuivaa riisiä tai herneitä jotta reunat eivät putoa. 
Paista kypsäksi 225 asteessa noin 15 minuuttia. 
Anna hetki levätä, poista riisit ja leivinpaperi. Jos meinaa jäädä kiinni, anna jäähtyä vielä hetki. 
Jäähdytä pohja.

Täyte:
100g sulatejuustoa
2 dl ranskankermaa
½ dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 liivatelehteä
+tilkka kiehuvaa vettä 
2dl kuohukermaa
Pinnalle:
5-7dl marjoja

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sulatejuusto, ranskankerma ja sokerit keskenään. Rutista liivatelehdistä vesi pois ja laita mukiin. Kiehauta tilkka vettä ja lisää ruokalusikka kerrallaan kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada nauhana sulatejuustoseokseen ja vispaa tasaiseksi. Lisää kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun täyte on hyytynyt, lisää pinnalle marjat. Jos käytät pakastemarjoja, tee pinnalle mehu-liivateseos 2dl mehusta ja 2-3 liivatelehdestä.  


Taputtele taikina vuokaan jauhotetuin sormin.

Riisi estää reunojen valahtamisen paiston aikana.

Tämä menisi ihan näinkin..

..mutta ehdottomasti punaherukat kruunasivat tämän leivonnaisen!



Tämänhetkinen lempparipiirakkani, ehdottomasti! <3


Kahvikakku tyrnisoseella

Kahvikakut on käteviä kun niihin voi upottaa lähestulkoon kaikkea. Piimänjämät, avatut kermaviilipurkit, pähkinärouhepussit, jogurtit, kahvia, makeisia, kaikkea. Leivoin viikonloppuna kahvikakkuja sillä tahdoin testailla vähän uusia vuokiani ja testata tyrnisosetta kahvikakussa. Viimeiset tyrnisoseet tuli kaavittua taikinaan mutta kuulin että ollaan saamassa syksyllä lisää joten uhraus ei kirpaissut. ;)
Olen saanut tämän reseptin eräältä mummolta, kakku oli nimellä omenasosekakku ja siihen tuli myös rusinoita. Tähän kakkuun en laittanut rusinoita vaan korvasin ne kookoshiutaleilla. Rusinat kuuluu syödä sellaisenaan eikä sujauttaa niitä kahvikakkuihin tai pullaan..

Mitä mieltä sinä olet, kahvikakut rusinoilla vai ilman? 

Kakut ovat pieniä, leipälautasen kokoisia. 


Tyrnisosekahvikakku
( 1 iso tai 2 pientä kakkua )

150g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
1.5 dl kookoshiutaleita
2 dl tyrnimarjasosetta

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi. 
- Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan. Lisää lopuksi tyrnisose. 

Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla
175 asteessa n. 50-60 minuuttia. 
( tarkkaile pinnan väriä lopussa ja ota pois aiemmin jos näyttää että tummenee )


Ananas-coleslaw

Tässä salaatti jota meidän pöydässä on tänä kesänä näkynyt erittäin usein. Parasta tämä on varhaiskaalista tehtynä kun se ei ole niin vahvan makuista. Ananas tuo ihanaa mehevyyttä ja makeutta salaattiin, ja sitä käytettäessä olenkin jättänyt aina porkkanan kokonaan pois. Juhannuksena ostin tavallisen kaalin joka oli niin vahvan makuinen että pelkkä ananas ei riittänyt makeuden tuojaksi vaan lisäsin sen porkkanan. 
Nämä toki maku asioita, mutta tässä minun versioni. :)


Vajaa puolet varhaiskaalista
iso purkki ananaspaloja tai käytä tuoretta ananasta
1-1½ dl majoneesia
1-½ dl ranskankermaa
sitruunan mehua
mausteet: suola, sokeri, dijonsinappi

- Pilko varhaiskaali erittäin ohuiksi suikaleiksi. Lisää pieneksi pilkottu ananas ja sekoita. 
Lisää loput ainekset ja mausta. 
Anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Tarjoa grilliruuan, hampurilaisten, pitaleipien, pizzan, kanapihvien, lihapullien tai vaikka kolmioleipien välissä!


Perhospikkuleipä

Oli aivan pakko päästä näpertelemään pikkuleipiä joten tässä päivänä eräänä tartuin tuumasta toimeen ja pyöräytin keksitaikinan. Tein samalla ohjeella kuin ennenkin, mutta maustoin taikinaa appelsiinisokerilla jota ostin virosta. Kyllä oli hyvää!

Joku aika takaperin sain naapurin mummolta ompelulehtiä lainaan joista poimin uusia ristipistomalleja talteen. Kamalan vaikea hahmottaa kokoja, paperilla ne näyttävät kamalan suurilta ja kun keksin päälle tekee kuvio pienenee valtavasti. Kun paljon harjoittelee eiköhän nuokin osaa sitten hahmottaa jo paremmin. Tekeillä on monivärisiäkin töitä, mutta nyt aloitin tälläisellä valkoisella. Valmiin, kuivuneen kuvion tomutin kyllä lopuksi tomuväreillä. Näissä pikeeritöissä ikävin puoli minusta on niiden värjäily ja jakaminen eri pusseihin, joten välillä tälläinen pieni oikaisu on ihan kiva. :)



Reunat jäivät vähän tyhjän näköisiksi ja minkäänlaista kuviota en keksinyt joten muovailin parit sokerimassakukkaset. Keskustan pallerot on värjätty tomuvärein myös.




Pikkuleipätaikina

150g voita
1 dl tomusokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
1 tl vaniljasokeria 
(3 tl appelsiinisokeria
tai 1 appelsiinin raastettua kuorta)
½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon.
Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin kylmettymään. 
Taikina on helppoa käsiteltävää jääkaappikylmänä.

Ota muotilla pikkuleipiä ja paista uunin keskitasolla
200 asteessa n. 6 minuuttia. 
Käytä ajastinta!!


Pikeeri

1 munan valkuainen
tomusokeria 
sitruunamehua
lisäksi: vahva pakastuspussi + pussin sulkija

- Erottele valkuainen kulhoon, lisää tomusokeria, loraus sitruunanmehua ja vispaa jäykähköksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria. 

Valuta esimerkiksi lusikalla pikeeriä kulhon reunaan ristiin rastiin niin näet jämähtääkö pikeeri vai liukeneeko viivat toisiinsa. Jos seos on liian löysää, lisää tomusokeria. 

Lusikoi pikeeri pakastuspussiin, sulje pussi ja leikkaa kulmaan pieni reikä. 



Välillä käy niin että viivat menevät minne sattuu. Se ei kuitenkaan haittaa vaan ota pikeeri pois heti hammastikulla. Myös reunat kannattaa tasata ennenkuin ne kuivahtavat.



Kukat on tehty tämännäköisillä muoteilla. Reunoja ohensin pyöreäpäisellä työkalulla ja käänsin kukkasen toisinpäin. Pieni sävytys vihreällä ja keltaisella tomuvärillä ja pallukan liimaus pikeerillä. Kukkaset kuivuvat nopeasti.



 Olisiko Sinulla on vinkata pieniä ( max n.50-60 ruutua ) ristipistomalleja? Voit laittaa ohjeet/ linkit kommentteihin tähän alle tai vaikka sähköpostissa. Kiitos jo etukäteen! :) 

Marjarahka

Marjoista saa ihania herkkuja, välipaloja, leivonnaisia tai sitten niitä syö mielellään ihan sellaisenaan. Nyt on parasta marja-aikaa, huomasin että mustikatkin ovat jo alkaneet kypsyä. Rakastan rahkoja, yleensä syön ihan sellaisenaan marjojen kera mutta tällä kertaa herkuteltiin ja laitettiin joukkoon myös kuohukermaa. 

Oli kaunis ja kuuma kesäpäivä, mitään muita ääniä ei kuulunut kuin lintujen viserrys ja ylimenevien lentokoneiden hurina. Istuimme kuopuksen kanssa terassilla ja söimme välipalaksi herkkurahkaamme. 

-Äiti?
- No..?
-Elämä ei ole hassumpaa.




Marjarahka

4-5dl mansikkaa, mustikkaa, puolukkaa
500g maitorahkaa
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan

- Survo, pilko tai sekoita sähkövatkaimella marjat rahkan joukkoon. Lisää sokerit sekä kermavaahto. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa ainakin puolituntia.

Nauti! 




Ristiäiskoriste poikavauvalle

Pääsin pitkästä aikaa näpertämään vauvakoristetta pienelle pojalle. Tämä oli tosi mukava juttu koska olin aikeissa muutenkin jotain vauva-aiheista koristetta tehdä ihan harjoittelun vuoksi. Koristeeseen sain vapaat kädet, ainoa toivomus oli kapaloihin kääritty vauva. Lisäksi tein nimilaatan jossa oli lisäksi perhonen ja samoja kukkasia kuin vauvakoristeessakin. 





Perhoset on tehty valkoisesta sokerimassasta jotka tomutin keltaisella ja sinisellä tomuvärillä. Isot kukkaset sävytin sinisellä. Muotin ja nuo tomuvärit olen ostanut Virosta Suhkrukunst-nimisestä kakkutarvikeliikkeestä. Sieltä lähti mukaan paljon muutakin, tulette vielä näkemään. :)  
Tomuväreillä saa todella kaunista ja pehmeää jälkeä aikaan, esimerkiksi kukkasiin saa syvyyttä ja virheitä ei pääse tulemaan kuten nestemäisillä väreillä helposti saattaa käydä.



Koriste vielä toiselta puolelta. Vauvan posket tomutin vaaleanpunaisella tomuvärillä, silmät on rajattu ruskealla elintarvikevärillä (geeli). Koriste on melkein kokonaan sokerimassaa, aavistuksen lisäsin kaulintamassaa jotta ei kuivuisi liian nopeasti tehdessä.

Muistutan tähän perään että Herkkuhovia voit seurata myös Facebookissa ja Instagramissa löytyy: @herkkuhovi. 

BBQ-kastike

Hei ihanat pitkästä aikaa. Onkin ollut jo kova halu päästä taas kirjoittelemaan tänne mutta oli pieniä teknisiä ongelmia jotka onneksi nyt on selvitelty, jes! Tässä välissä on tietenkin kokkailtu ja leivottu kaikenlaista, käyty Virossa lomareissulla ja kuvia on kamera pullollaan. Tässä hiljalleen niitä alan tiputtelemaan tännekin. 

Lomareissulla meillä oli vieraita ja grillasimme mm. kanaa ja naudan ulkofilettä. Kokemukseni lihankäsittelystä on aika pieni, ja olinkin helpottunut kun miesväki hoiti tuon puolen. Marinoi ja grillasi. Minä hoidin kaiken muun syötävän ja juhannussapuskoita tulikin hääräiltyä viitisen tuntia. Yksi mitä tein, oli tämä Onko nälkä?-blogista löytämäni bbq-kastike. En ole ikinä sellaista tehnyt ja kun muistelin niin aika satunnaisiin kertoihin on jäänyt myös sellaisen maisteleminenkin. Mutta ei enään. Pidin kastikkeesta kuten muukin porukka, seuraavana aamuna tuli hyvät aamiaisleivät kun laittoi päälle grillailusta jääneitä kanan- ja naudanpihviviipaleita ja tätä bbq-kastiketta. Kastike oli myös aika vaivaton tehdä, ja innostuinkin tästä sen verran että aion kokeilla myös muita makuja. :)




Hipster Cowboy
( n. 3 dl )

1 tl ancho-chilijauhetta
1 tl cayennejauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl savusuolaa
1 tl vastarouhittua mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl worchestershire
½ dl punaviinietikkaa
½ dl fariinisokeria
2,5 dl paseerattua tomaattia
2,5 dl  vahvaa nokipannukahvia

- Freesaa kaikki mausteet lukuunottamatta oreganoa öljyssä. Anna kiehahtaa.
- Lisää sitten loput ja anna kiehua paksuksi tai kunnes on n. 3dl jäljellä. Siivilöi varmuuden vuoksi. 



Blogiringin kesäkekkerit ja uudet sivut

Lauantaina oli Blogiringin kekkerit ja olin päättänyt että näihin bileisiin menen vaikka mikä olisi. En ollut tavannut livenä vielä yhtäkään bloggaajaa tai Blogiringin toimiston porukkaa ja nyt siihen oli mahdollisuus. Voin sanoa että jos joskus asiat vastustavat niin se tapahtui juurikin nyt. Ensin oli kyytiongelma. Sitten oma vointi, olin edellisen viikon lähestulkoon joka toinen päivä maannut sohvalla tyyny jalkojen alla matalien verenpaineiden ja huimauksen vuoksi. Kun lauantai vihdoin koitti, olo oli ihan ok ja kyytikin olemassa. Lähdettiin meiltä puoli tuntia ennen juhlien alkua ja matkalla "laita se osoite naviin - eikun mä luulin että sä otat navin mukaan"-keskustelun jälkeen sain haettua vanhalla näppäinpuhelimellani edes jonkinnäköisen kartan googlesta.. 

Pääsimme oikeille nurkille, (sen jälkeen kun olimme tasan jokaisessa liikennevalossa ensin pysähtyneet) ja alkoi oikean oven etsiminen. Voitteko uskoa, tässäkin kohtaa oli muuttoauto tieviitan edessä ja ajoimme ensin toimiston ohi! Onneksi olin ehtinyt nähdä vilaukselta sen muuttoauton takaa Blogiringin ilmapallot ja piiiiitkän kiepin jälkeen palasimme takaisin. Astuin jännittyneenä ja niin myöhässä ovesta sisään toimistoon jossa oli ihmisiä yhtä paljon kuin neliöitä, mutta hyvän tunnelman aisti heti. Minulle tuotiin pikaisesti juomaa käteen ja keskeyttämäni puhe jatkui. Vilkuilin siinä sivussa kauniisti koristeltua huonetta jossa oli tarjolla sipsien lisäksi:

Kylmää juomaa
Puttesin pitsaa
( kuvat lainattu Mirkalta, kiitos! )

Meille kerrottiin Blogiringin kuulumisia, näytettiin Toni Nummelan videotervehdys ja mielenkiintoista asiaa oli puhumassa asianajajakin mm. tekijänoikeuksista. Välillä pidettiin pieni hengähdys- ja raajojen oikaisutauko ja se iloinen puheensorina kuului varmasti muutaman korttelin päähän! Tälläisissä kokoontumisissa ei muuten kannata esitellä itseään omalla nimellään vaan suoraan blogin nimellä, huomasin. ;)  
Oli aivan todella mahtavaa päästä paikalle, tavata Blogiringin ihana porukka sekä tietenkin kaikkia muita bloggaajia. Kiitos kaikille! 

Muut jäivät juhlimaan ja minä hipsin kotiin mukanani kassillinen mielenkiintoisia tuotteita. ( meidän 3v ihastui Kiukkupussiin ylikaiken!)


Blogiringillä aukesi muuten perjantaina uudistuneet upeat sivut joista pääset näkemään kaikki n.100 blogia, uusimmat päivitykset, kampanjoita.. Käy kurkkaamassa! :)


Perhoskakku & teko-ohjeet



Kun esikoiseni täytti vuoden, sain päähäni ajatuksen että teen perhoskakun jonka päälle tulisi tuoreita vadelmia. Kun nyt saisin itseni tuohon kakuntekohetkeen, tekisin lähestulkoon kaiken toisin! :D 
Leikkasin kakkupohjat ensin palasiksi, siivet, tuntosarvet, kaikki. Sen jälkeen kostutin ne yksitellen, ja nostelin märkinä ja hajoavina kasaan. En muista mitä kakun välissä oli, luultavasti kermavaahtoa ja vadelmia. Vaikka kakun kokoaminen oli katastrofi, muistan että kakku maistui kaikille ja sain jotenkuten vadelmilla ja kermalla sen kakun näköiseksi. Tästä on kuva olemassa ja kun saan sen vanhalta koneeltani niin lupaan julkaista sen myös teille ;) 

Virheistä oppii, ja omia oppejaan on mukava jakaa eteenpäin. Tein tämän kakun kolmesta syystä. Eka: tahdoin napsia vaihekuvia perhoskakun teosta. Toka: tahdoin laittaa kakun väliin aiemmin tehtyä raparpericurdia sekä voikukkahilloa. Kolmas: kakuntekemisen ilosta. Kiva syödä välillä kakkua ihan vain arkena ilman sen kummempia syitä. 

voikukkahilloa<3



Vuoraa kakkuvuoka missä paistoit pohjan, muovikelmulla ja kokoa kakku sinne.


Kumoa kakku ja poista vuoka sekä muovikelmut.



Leikkaa kakku keskeltä halki.




Leikkaa tuntosarvet irti..


.. ja aseta vastakkaisen palan yläpuolelle.




Päällystä kakku ohuesti kermavaahdolla. Tässä on hyvä olla apulainen mukana ;)



Huuhtele ja kuivaa viinirypäleet, halkaise ja ala latomaan niitä vieriviereen ylhäältä alaspäin.



Pohja:

Täyte:
1 annos raparpericurdia
n. ½ annosta voikukkahilloa (tai esim mangososetta(

2 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kostutus:
½ sitruunan mehu
4dl vettä
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
2.5 - 3 dl kermaa
sokeria, vaniljasokeria
viinirypäleitä
helmiäisnonparelleja

- Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. 
- Vaahdota kerma. Lisää tuorejuustoon sokerit sekä kermavaahto. Sekoita kostutuksen ainekset mukiin.
- Halkaise kakku kolmeen osaan, ja laita ensimmäinen pala kakkuvuokaan elmukelmun päälle. (kts. aiemmat kuvat) Kostuta, lisää raparpericurdia ja lusikoi puolet kermavaahto-tuorejuustoseoksesta päälle. 
 Lisää keskimmäinen pohja, kostuta ja levitä voikukkahillo (tms sose/hillo) ja lusikoi loput kerma-tuorejuustoseoksesta päälle. Lisää viimeinen kakkupohja ja kostuta. 
Käännä reunoilla olevat muovikelmut päälle, lisää kelmua tarvittaessa. 

Anna maustua yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku ja koristele. (kts. ylemmät kuvat) 

*

Tämä kakku teki meillä suuren suosion. Lapsi, joka ei välitä hilloista piti tästä todella paljon ja toinen lapsi joka ei perusta kakuista olisi tahtonut tätä koko ajan lisää. Tästä kakusta tuli hauskalla tavalla retro, välistä puuttuivat enään cocktailhedelmät! ;) 



Kaakaokakkupohja

Kaakaoinen täytekakkupohja on hyvä vaihtoehto silloin, kun tahdotaan korostaa täytteiden makua. Kun kakussa on herkullinen mousse tai vaikkapa jotain taivaallista hilloa, kakkupohja ei saa olla silloin raskas tai vahvan makuinen. Silloin tämä kaakaolla maustettu pohja on oikein hyvä valinta. Sama pätee toisinpäin, jos kakkuun tehdään suklainen ja raskaampi pohja on hyvä miettiä täytetteet sen mukaan että ne ei veisi huomiota pohjalta. Helposti käy niin että kakkupala on täynnä vahvoja makuja ja mikään ei erotu edukseen.

Minulla on ollut vuosia päähänpinttymä siitä että kaakaoiset kakkupohjat tai muffinssit ovat kuivia. Tai ei se mikään päähänpinttymä ole vaan silkka tosiasia, kun taikinaan lisätään tummaa kaakaojauhetta se luonnollisesti jämäköittää sen. Hyvä muistisääntö onkin että tummaa kaakaojauhetta käytettäessä, lisää aina tilkka esimerkiksi kermaa. Näin taikina on sekä kaakaoinen mutta myös mehevä.




Kaakaokakkupohja
(22-24cm)

6 huoneenlämpöistä munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa

- Voitele ja jauhota 22-24cm halkaisiljaltaan oleva kakkuvuoka.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi ja napakaksi vaahdoksi. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja sekoita varovasti käännellen. 
- Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla
180 asteessa 35-45 minuuttia. 

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...