30v kakkuni, ripauksella kultaa..


Lapsena tuntui suurelta etuoikeudelta viettää syntymäpäiviään joulukuun ensimmäisenä päivänä, kun jouluvalmistelut olivat jo hiljalleen alkaneet ja sai avata sen ensimmäisen kalenterin luukun. Mitä juhlaa!
Tänä vuonna täytettiin pyöreitä ja siksipä intouduin leipomaan kaikenlaista jouluun liittyvää kahvipöytään. Aiemmin postatut joulumakeiset esimerkiksi. Kakuksi tahdoin hieman erilaista toteutusta, leikitellen eri makujen kanssa. Idea lähti Kermaruusun eräästä herkullisesta kakusta :)





Tein "kartan" kakun sisällöstä kun oli ylimääräistä aikaa leikkiä Picasan kanssa ;D

Alhaalta ylös:
Keksipohja johon tuli kermalikööriäkin
Pihlajamousse
Suklaamousse
Kakkupohja   (ohjeen laitan myöhemmin)
Vaniljamoussea, päälle ja reunoille




Pohja:

Vajaa ½ pakettia Digestiveä
300g (2 pkt) Rainbow suklaa-cookiesta
60-70g sulaa voita
1-2 rkl kermalikööriä

 - Pistä keksit vahvaan pakastuspussiin, kauli murskaksi. Kaada kulhoon, lisää voi ja likööri jotka sekoitetaan joukkoon. Paina kakkuvuokaan (28cm) leivinpaperin päälle ja pistä jääkaappiin. 




Pihlajanmarjamousse

1 prk tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
½ prk maitorahkaa
1-2 tl vanilliinisokeria
2-3 dl sokeria (oman maun mukaan!)
4-5 dl kuohukermaa
Pihalajanmarjahyytelöä  (n. 1dl) 
4 liivatelehteä + tilkaa kiehuvaa vettä

- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, maitorahka ja sokerit sekä pihlajanmarjahyytelö.
Lisää liivatteet kuppiin, kaada ruokalusikallinen kerrallaan kiehuvaa vettä päälle, kun ovat täysin sulia lisää seokseen nauhana valuttaen koko ajan samalla sekoittaen!
- Lisää kermavaahto varovasti.

Ota kakkuvuoka jossa keksimurskat jääkaapista ja aseta keskelle pienempi kakkuvuoka, ( mulla oli 24cm) ja kaada mousse pohjalle. Pistä jääkaappiin hyytymään. Valmista sillä aikaa suklaamousse. 



Suklaamousse (Kakkuhelmen Pian lehtijutusta bongattu)

200g tuorejuustoa
2 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2 munan keltuaista
300 g tummaa suklaata (käytin Brunberg)
4-6 dl kermaa

- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Tuorejuusto, sokerit ja keltuaiset sekoitetaan keskenään
- Sulata suklaa vesihauteessa, lisää seokseen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.

Lisää mousse vuokaan Pihlajanmarjamoussen päälle.
Lisää vuoan kokoinen kerros kakkupohjaa, kääretorttupohjaa tms. Kostuta hieman ja laita jääkaappiin. Valmista viimeisenä vaniljamousse.




Vaniljamousse

1 prk ranskankermaa
1 prk tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 dl sokeria (oman maun mukaan!)
5-7 dl kuohukermaa
4-5 liivatetta + tilkka kiehuvaa vettä.

- Valmista täyte kuten pihlajanmarjamousse. Ota hyytynyt kakku jääkaapista, irroita varoen reunat ja kaada mousse reunoille sekä pinnalle. Anna hyytyä yön yli.




Kuvia valmistuvaiheista
(reunakalvot olisi varmaan helpommat, itse en omista sellaisia)



- Vuoan keskellä pienempi vuoka jossa jo Pihlajamousse sekä suklaamousse. Toisessa kuvassa ovat jo hyytyneet ja irroitettu vuuistaan. Leivinpaperin leikkaus siistimmäksi.





-  Vuoan (28cm) reunat uudelleen kiinni.Vaniljamoussen lusikoiminen reunalle, kakkupohjan laitto sekä vaniljamousse vielä pintaan.
Kakku jääkaappiin yön yli.






Ensimmäistä kertaa kävi niin että olin unohtanut miettiä kakunkoristeita! Aina ennen kakun suunnittelu on lähtenyt nimenomaan niistä koristeita, vaan 4 päivää ennen juhlia muistin tälläisen pienen seikan.. ( se ikäkö tämän nyt sitten teki???) 
En tahtonut koristella mitenkään erikoisesti kun halusin keskittyä kakun makuun 100%, joten päätin että kakkuun tulee suklaarouhetta, (maito-, tumma-, valko) Belgialaisia tryffeleitä sekä suklaalastuja joissa on kultaa. Voitin joskus ihanan nami-hiiren kilpailussa palkinnon joka sisälsi kaikkea mahdollista kultaista. Myös sellaisen lehtikulta-arkin jonka viimeiset hiput käytin tähän.



Tällä kakulla ja kullankimalluksella oli upeaa juhlistaa syntymäpäiviäni ja startata joulun odotus, kera ihanien ystävien ja oman perheen  <3


Ainiin. Ystäväni leikkasi 4-v tyttärelleen tätä kakkua. Ennenkuin pala oli lautasella topakka tyttönen kiirehti sanomaan että "Äiti, mulle ei sitten noita lihapullia!!" ;)



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...